Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 5-6 Decembrie

7 decembrie 2018 analiza tehnica, ripple

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Ripple *

* Am ales paritatea XRP/USD pentru analiza de azi, deoarece afișează un setup cel puțin interesant. Știm bine cu toții că piețele financiare (inclusiv piața crypto) caută în permanență lichiditate: adică fostele nivele de suport și rezistență, praguri psihologice (precum cel de $100 pentru ETH), extremități ale umbrelor lăsate de lumânări (wicks) iar lista continuă. Odată ce prețul „atinge” aceste zone de interes, adesea tinde să-și schimbe direcția și să accelereze în sens opus, tocmai datorită lichidității creeate.

* De ce spun aceste lucruri? Tocmai pentru că Ripple se află într-o situație similară: avem prezente pe grafic două nivele importante de lichiditate. Am înlăturat orice altă linie orizontală care ar putea distrage atenția, pentru a le discuta strict pe cele în cauză:

*) $0.31: primul nivel care oferă lichiditate, stabilit de extremitatea inferioară a wick-ului atribuit lumânării din 19 septembrie. Observăm că depășirea acestuia, începută chiar ieri, nu a creeat până în acest moment o reacție a prețului, precum cea descrisă mai sus – respectiv violentă. Lumânarea zilei de ieri a închis cu precizie la același nivel, oferind posibilitatea ca acea linie orizontală să fie transformată în rezistență, în funcție de închiderea pe care ziua de azi o oferă. Dacă Ripple închide sub, există o șansă destul de mare ca următorul nivel (de la $0.25) să fie testat. La pol opus, în cazul în care închiderea are loc peste 31 de cenți iar lumânarea se concretizează într-un hammer sau un doji – ambele oferind un setup bullish – există posibilitatea ca prețul să beneficieze de câteva procentaje înspre nord.

**) $0.25: nivelul menționat mai sus, care poate fi testat, în cazul în care cel curent nu oferă suportul necesar. Ultimele puncte de minim, stabilite pe rând în 14 august și 11 septembrie, se află foarte aproape de această linie orizontală, care funcționează, de altfel, și ca prag psihologic, datorită numărului rotund pe care îl reprezintă. Țin să precizez că tot în preajma acestui potențial suport se află și nivelul major de rezistență stabilit în vara anului trecut. Transformarea fostelor nivele de rezistență în suport (și versa) este un obicei des afișat de PA (Price Action) în sfera crypto. Din acest motiv, tind să cred că scenariul acesta este unul posibil, dacă nu chiar probabil.

* În concluzie: lucrurile gravitează în jurul închiderii de azi. Închide sub nivelul prezent pe grafic – șanse mari să retestăm $0.25. Închide peste – putem spune, cu precauție, că am realizat un bottom cel puțin local.

Spor& trade safe!
– Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *