Un alt black friday sau doar inceputul declinului?

7 decembrie 2018 bitcoin, bitcoin cash, cryptomoneda, ethereum, tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin Romania

Avem parte de un alt black friday sau este doar inceputul declinului pentru piata crypto? Traderii care si-au verificat portofelele electronice de dimineata au avut parte de o surpriza neplacuta: peste tot numai rosu. Datele de pe coinmarketcap.com ne-au indicat scaderi masive, de peste 15% in multe cazuri. Doar Bitcoin SV si Tether au reusit sa mai ridice moralul, insa Bitcoin indica o scadere de aproape 12% la momentul redactarii articolului.

Bitcoin, cea mai mare cryptocurrency din lume, a atins inca o data un nou nivel scazut al anului 2018, pe fondul inregistrarii unui numar mare de vanzari.

La 7 decembrie la orele 1:00 UTC, cotatia BTC a scazut cu 11,46 la suta coborand sub pragul de 3.500 dolari, de la 3.306 USD, depasind valoarea minima anterioara de 3.640 USD, potrivit datelor CoinMarketCap.

In ultimele 24 de ore, capitalizarea bursiera a scazut cu 4,8 miliarde de dolari si cu mai mult de 14 miliarde de dolari in aceasta saptamana, indicand faptul ca traderii ar putea acum sa trasforme crypto in fiat.

Bitcoin a inregistrat o scadere de 84,28% fata de valorile inregistrate la inceputul anului si cotatia de lichiditate a scazut cu 64% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Miscarea negativa din piataa marcheaza o continuare a activitatii de vanzare, care are loc in urma scaderii sub pragul de 6000 de dolari, cu o luna in urma. Aceasta tendinta negativa s-a reflectat si in activitatea celorlalte cryptomonede.

Pentru prima data din mai 2017, pretul Ethereum a scazut la aproximativ 80 de dolari, eliminand toate castigurile inregistrate de la sfarsitul anului trecut.

Pretul Bitcoin Cash a scazut pana la 94 $, pentru prima data in istoria sa de 16 luni. Stellar a inregistrat la randul lui o scadere de peste 16% si semnele tehnice arata ca aceasta scadere nu va inceta in viitorul apropiat.

Totalul pietei de capitalizare crypto a scazut drastic, cu 16 miliarde, valorile actuale fiind departe de cele 813 miliarde de dolari insumate in data de 8 ianuarie. Putem spune ca e doar un alt black friday? Sau vorbim despre un scenariu apocaliptic pentru intreaga piata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *