Deciziile presedintelui Trump – un pas mai aproape de un ETF Bitcoin?

17 octombrie 2018 bitcoin, blockchain, reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

bitcoin romania

Aprobarea ETF Bitcoin pare mai aproape dupa ce presedintele american Donald Trump a numit un comisar SEC cunoscut pentru viziunea sa pro-crypto. Cea de-a patra numire a lui Trump in SEC (Securities and Exchange Commision – Comisia pentru Bursa si Valori Mobiliare), cea a republicanului Elad Roisman, a fost anuntata recent. Astfel, probabilitatea ca un ETF Bitcoin sa aiba loc creste semnificativ.

Hester Maria Peirce, avocata specializata in reglementarea pietei financiare si un alt membru al SEC, este supanumita “Crypto Mom” pentru adoptarea unei pozitii favorabile unui ETF Bitcoin. Comisarul SEC Peirce nu si-a facut publica pozitia in ceea ce priveste piata crypto, insa considera ca un ETF bitcoin ar trebui aprobat de SEC.

Cel mai recent membru numit de Donald Trump, Elad Roisman, este de asemenea vazut ca fiind pro-crypto. Acesta si-a facut publice in repetate randuri intentiile de a introduce pe agenda legislativa a SEC proiecte pentru reglementarea cryptomonedelor. In luna iulie, cu doar doua luni inainte de a-si depune juramantul in calitate de membru SEC, Roisman declara: “SEC trebuie sa examineze si sa-si revizuiasca regulile si regulamentele pentru a se asigura ca acestea continua sa functioneze asa cum trebuie pentru a indeplini misiunea SEC. Cel mai recent, acest lucru se manifesta in domenii precum protectia datelor si securitatea informatica, precum si in aparitia de noi investitii si tehnologii, cum ar fi Blockchain”.

SEC are cinci comisari: Jay Clayton, Kara M. Stein, Robert J. Jackson Jr., Hester M. Peirce si Elad L. Roisman. Trump a numit pana acum trei comisari SEC, inclusiv Robert J. Jackson Jr., Hester M. Peirce si Elad L. Roisman. Desi nu a confirmat o pozitie clara in favoarea aprobarii ETF, acesta din urma a facut anterior declaratii care sustin o legislatie mai buna referitoare la cryptomonede si tehnologia Blockchain.

Cu aceasta ultima numire a lui Trump, unii analisti sunt de parere ca noua componenta a SEC reprezinta un pas mai aproape de aprobarea ETF pentru reglementarea Bitcoin. Alaturi de “Crypto Mom” Hester Peirce, Roisman face parte din tabara celor pro-crypto, crescand astfel probabilitatea aprobarii ETF.

 

Sursa: https://bitcoinexchangeguide.com/president-donald-trump-appoints-pro-crypto-sec-commissioner-is-a-bitcoin-etf-approval-imminent/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *