Harvard, MIT si Stanford au investit cu succes in Fonduri Crypto

17 octombrie 2018 cryptomoneda, investitie

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Harvard, MIT si Stanford sunt trei din cele cinci universitati de prestigiu care au investit in fonduri ce constau in investitii in monede digitale, sugerand ca investitorii institutionali incepe sa se faca remarcati printre investitorii crypto si ca aceasta noua clasa de fani ai activelor digitale este in curs de dezvoltare.

Informatiile oficiale au aratat ca un cadru de institutii de invatamant importante, precum Massachusetts Institute of Technology (MIT), Universitatea Harvard, Universitatea din Carolina de Nord, Universitatea Stanford si Colegiul Dartmouth, au investit sume importante in fonduri crypto.

Publicatia „The information” a aratat ca aceste cinci mari universitati au investit zeci de milioane de dolari in fonduri de criptare, care, la randul lor, prin modul in care sunt configurate, investesc atat in monedele fizice, respectiv cele fiat, cat si in numerar digital.

Anterior, Universitatea Yale, care administreaza cea de-a doua cea mai mare facultate universitara dupa Harvard, a alocat o parte din activele sale de 29,4 miliarde de dolari pentru investitii in doua fonduri monetare digitale gestionate de Andreessen Horowitz si Paradigm.

Cu toate acestea, chiar si cu aceste investii serioase, cele sase institutii de invatamant sunt in prezent declarate a avea o expunere minima la aceasta clasa de active. Cu toate acestea, acest moment este unul important pentru piata crypto deoarece genul acesta de investitii venite din partea acestor universitati de prestigiu ar putea ajuta la transformarea spatiului digital prin reglementarea acestuia.

Investitorii si analistii, precum Mike Novogratz, au anticipat de ceva vreme ca multi investitori institutionali ar da un impuls viitoarei piete Bitcoin.

Ari Paul, manager de fonduri in valute digitale si fost manager de portofoliu ij cadrul Universitatii din Chicago, a dezvaluit in aprilie 2018 ca se astepta ca o varietate de institutii sa fie foarte interesate si motivate sa investeasca in monedele digitale, dar inca astepta ca nume populare, cum ar fi Universitatea Yale sa sparga gheata in acest sens.

Desi investitorii institutionali sunt de obicei priviti ca avand o viziune mai clara asupra activelor valutare digitale decat investitorii mici, un studiu recent realizat de Fundstrat, companie de strategie Wall Street, a descoperit ca institutiile care au investit deja in moneda digitala sunt, de fapt, mai pozitive cu privire la perspectivele pe termen scurt ale Bitcoin, decat investitorii mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *