Prima saptamana a lunii decembrie se incheie intr-o nota pozitiva

10 decembrie 2018 bitcoin, ethereum, ripple, tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin Romania

Prima saptamana a lunii decembrie s-a incheiat intr-o nota pozitiva, dupa ce ziua de vineri a adus traderilor o stare de panica. Black friday-ul din decembrie a inregistrat scaderi de peste 15% pentru piata crypto, iar momentul a fost unul oportun pentru cei care nu marcasera inca intrari pe piata. Astfel numarul de cumparari a crescut si piata a inregistrat o usoara crestere, Bitcoin tranzactionandu-se si la 3.700 $

Inceputul saptamanii trecute a testat valorile minime pe anul acesta. Insa week-end-ul a adus vesti mai bune si in momentul redactarii articolului, iar Bitcoin se tranzactioneaza la aproximativ 3.550 de dolari, in crestere cu peste 7% pe o perioada de 24 de ore. Moneda este inca in scadere cu aproape 9% in aceasta saptamana si cu peste 44%, luand in considerare ultima luna.

A existat o baza decenta de sprijin formata in apropierea nivelului de 3.350 dolari si astfel perechea BTC / USD a inceput o miscare ascendenta si se tranzactioneaza peste nivelurile de rezistenta de 3.400 $ și 3.500 $. O inchidere reusita deasupra zonei pivot de 3.700 USD este necesara pentru ca cumparatorii sa obtina tractiune pe termen scurt.

Cea de-a doua cea mai mare crypto conform capitalizarii, Ripple (XRP), este, de asemenea, inregistreaza o crestere de 5% in weekend, tranzactionandu-se la aproximativ 0.31 dolari la momentul redactarii articolului. Diagramele saptamanale si lunare ale Ripple sunt similare cu cele ale Bitcoin, cu pierderi de aproape 12 si respectiv 41%.

Dupa ce a format o baza decenta de sprijin in apropiere de $ 0.2860, pretul a recuperat cateva puncte fata de dolarul american. Perechea XRP / USD se tranzactioneaza deasupra nivelurilor de rezistenta de 0,2950 $ si 0,3000 $.

Cea de-a treia cryptomoneda conform capitalizarii, Ethereum (ETH) inregistreaza o crestere de aproape 10% si se tranzactioneaza la aproximativ 93 USD in momentul redactarii articolului. In prima saptamana a lunii decembrie, ETH a scazut cu aproape 14% si a inregistrat pierderi de peste 55% in ultima luna.

Ultimile ore au fost pozitive, deoarece au inregistrat o miscare ascendenta de peste 90 USD in pretul ETH fata de dolarul american. Perechea ETH / USD a urcat deasupra nivelului de 94 USD in weekend si a reusit sa rupa bariera de la cel mai scazut nivel inregistrat de de 84 USD. Cu toate acestea, miscarea de sus a fost acoperita de zona de rezistenta de 98-100 USD.

 

Valoarea totala a capitalizarii bursiere a tuturor cryptomonedelor se ridica la aproximativ 113 miliarde de dolari in momentul redactarii articolului,  in crestere de la nivelul scazut din 7 decembrie, cand piata insuma putin sub 104 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *