Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 3 Decembrie – 9 Decembrie

10 decembrie 2018 analiza tehnica, bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Bitcoin *

* Am simplificat considerabil numărul de nivele prezent în graficul de astăzi. Inițial, am adoptat această abordare în comentariul de vineri, unde ne-am concentrat atenția asupra nivelelor de interes din imediata vecinătate a prețului. În aceeași manieră vom proceda și astăzi, încercând să speculăm potențiale mișcări ale BTC-ului pe termen scurt:

* $3770 – fostul nivel de suport, pe care prețul l-a testat destul de intens de 3 ori la rând, în 25, 27 noiembrie și respectiv 5 decembrie, urmând ca în ziua următoare să-l depășească, pentru a stabili un nou suport. Odată ce acest lucru s-a întâmplat (vom vorbi despre nivelele inferioare în scurt timp) – retestarea dinspre sud, pe care prețul a realizat-o astăzi și sâmbătă, a întâmpinat rezistență la această linie orizontală.

* Văzând transformarea fostului nivel de suport într-unul de rezistență, participanții la piață au ales să diminueze ușor prețul, pentru încă o testare – este vorba de un alt nivel cu rol de pivot – $3554. În cazul în care acesta nu este depășit, putem spune că Bitcoin formează un prim higher low pe timeframe-ul ales (4H). Un lucru pe care aceștia nu și-l doresc este o închidere a prețului sub linia roșie – aceasta ar putea aduce cu sine, cel mai probabil, o retestare a nivelului de minim stabilit vineri, 7 decembrie.

* $3368 – respectiv minimul despre care am discutat mai sus, realizat conform închiderii. Deși nivelul a fost „înțepat” de două ori, cumpărătorii n-au permis închideri sub acesta, lăsând în urmă doar umbre (wicks) în partea inferioară a lumânărilor.

La ce ne putem aștepta?

Să păstrăm raționamentul simplu: atâta timp cât BTC nu invalidează niciun minim și continuă stabilirea de higher lows, ne putem aștepta la o continuare a creșterii. Tind să cred la o retestare a orderblock-ului încadrat cu albastru deschis, aflat la $4400, însă pentru ca acest lucru să se întâmple, BTC are nevoie de transformarea liniei negre într-una de suport – din nou.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *