Vicepresedintele IBM prezice un curs impresionant pentru BTC

22 februarie 2019 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Jesse Lund, vicepresedintele IBM pe Departamentul Blockchain si Monede Digitale, a facut noi declaratii referitoare la cursul Bitcoin. Acesta a facut predictii rezervate in ceea ce priveste evolutia cryptomonedei pe termen scurt si de-a dreptul impresionante pe termen lung. In cadrul unui interviu, Lund a spus ca este prudent in estimarea unui curs Bitcoin pentru sfarsitul lui 2019. Acesta crede ca BTC va ajunge la valoarea de 5.000 de dolari pana la sfarsitul acestui an.

Totusi, pe termen lung, specialistul crede ca pretul pe unitate va atinge in cele din urma un milion de dolari. “Prevad ca la sfarsitul anului se va afla la pragul de 5.000 de dolari, dar vad o traiectorie ascendenta”. Acesta nu a mentionat si un termen pana la care crede ca se va adeveri estimarea sa, insa a spus ca ii place aceasta suma: “Vad Bitcoin la un milion de dolari intr-o zi. Daca Bitcoin este la un milion de dolari, atunci satoshi este la paritate cu un penny american”. Conform predictiei lui Jesse Lund, la aceasta valoare, piata ar depasi valoarea de 20 de trilioane de dolari.  O astfel de lichiditate ar putea schimba platile corporative, platile de valori ridicare si sistemul financiar traditional, in general.

Vicepresedintele IBM a discutat si despre colaborarea dintre compania pe care o reprezinta si Stellar, mai precis utilizarea XLM in reteaua de plati transfrontaliere IBM – Blockchain World Wire (BWW). Conform stirilor anterioare, IBM utilizeaza XLM in BWW atat ca moneda intermediara, cat si pentru plata comisioanelor de tranzactie.

Mai mult decat atat, acesta a spus ca firma intentioneaza sa lucreze cu alte active digitale, deoarece este necesara o “varietate de active digitale care sa ofere instrumente de decontare care sa permita plati transfrontaliere”. Discutand despre posibilele cryptomonede pe care ar putea sa le includa in acest ecosistem, Lund a mentionat XRP, BTC, dar si “alte instrumente, cum ar fi cryptomonedele stabile si in curand speram chiar si la monede digitale emise de bancile centrale”.

 

Sursa: https://www.ccn.com/1-million-ibm-crypto-chief-sets-massive-bitcoin-price-target

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *