Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 20-21 Februarie

22 februarie 2019 analiza tehnica, ripple

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Ripple *

* Finalul săptămânii pentru crypto: contrar obiceiurilor din piețele financiare tradiționale, cryptomonedele au avut parte de volatilitate crescută în jurul weekend-ului. Vom observa în următoarele două zile dacă această „tradiție” se respectă și în săptămâna curentă. Pentru că luni și miercuri am analizat graficul pentru Bitcoin, respectiv Ethereum, vom arunca astăzi o privire asupra monedei aflate pe locul 3 din punct de vedere al capitalizării totale: Ripple.

* Elipsa verde indică punctul de interes al acestui grafic, PA de la care ne vom începe analiza: testând inițial nivelul $0.285 pe post de rezistență, XRP consolidează sub acesta timp de 4 zile. Breakout-ul reușit a condus la o creștere de 192.55% în doar 4 zile, una dintre cele mai impulsive mișcări din ultimele luni. Cumpărătorii n-au evitat să marcheze profituri după o asemenea creștere, motiv pentru care prețul a suferit o reducere de peste 35 de procente în perioada imediat următoare. Chiar dacă prețul a petrecut 60 de zile deasupra nivelului $0.4, XRP s-a întors în cele din urmă să retesteze nivelul „pre-breakout” al graficului.

* Un alt element important al perspectivei macro este canalul marcat cu albastru deschis, aflat între $0.43 și $0.446; acumularea de „tensiune”, pe care Ripple a realizat-o printr-o lungă consolidare în jurul acestui interval, i-a oferit un rol pivotant mai târziu, după cum putem observa și din reacțiile prețului: dacă acesta a adoptat de două ori rolul de suport în trecut, iată că ultima testare a acestuia a adus cu sine o respingere puternică – în locul marcat cu o săgeată roșie.

* Fast-forward la acțiunea recentă a prețului: observăm lichiditatea pe care prețul a creat-o (datorită atingerilor multiple) la același nivel care a servit anterior drept rezistență: $0.285 ; retestarea acestui nivel depinde de reacția pe care XRP o va afișa în acest weekend. Dacă $0.327, celălalt nivel marcat cu o linie neagră, oferă suport, posibilitatea unui declin scade considerabil. Cumpărătorii au nevoie de higher highs (maxime mai mari decât cele precedente) pentru o creștere susținută a prețului.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *