Banca Chinei utilizeaza o platforma Blockchain pentru piata imobiliara

21 februarie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Compania de dezvoltare imobiliara New World Development si Institutul de Cercetare Stiintifica si Tehnologie din Hong Kong (ASTRI) colaboreaza pentru lansarea unei platforme bazate pe blockchain. Platforma se adreseaza celor interesati de proprietati imobiliare si, conform surselor, Banca Chinei este primul utilizator institutional. Scopul platformei este acela de a inlocui operatiunile standard ce implica documente tiparite, cum ar fi cele pentru semnarea pre-contractelor, contractele de vanzare/cumparare sau cererile de ipoteca – cu autorizatia digitala. Aceasta procedura va permite utilizatorilor platformei sa trimita bancilor selectate toate documentele necesare simplu, rapid si sigur, in format digital.

Hugh Chow, directorul executiv ASTRI, a declarat ca tehnologia registrului distribuit ar putea restructura operatiunile de pe piata imobiliara prin eficientizarea procedurilor de achizitie. In mod asemanator, Autoritatea Monetara Hong Kong considera ca aceasta tehnologie “permite tuturor utilizatorilor din ecosistem sa distribuie in siguranta informatii despre clienti si istoricul tranzactiilor in siguranta folosind o infrastructura de date distribuite, fara a compromite confidentialitatea clientilor sau informatii sensibile referitoare la afacerile desfasurate”.

Potrivit estimarilor, integrarea tehnologiei registrului distribuit in procesele interne ale organizatiilor va contribui la reducerea costurilor operationale ale bancilor cu 15 pâna la 60%. Mai mult decat atat, platforma dezvoltata de New World Development si Institutul de Cercetare Stiintifica si Tehnologie din Hong Kong va atrage o crestere considerabila a numarului de utilizatori.

Aceasta nu este singura implicare pe care Banca Chinei, una dintre cele mai mari banci de stat din China, o are in ceea ce priveste utilizarea tehnologiei blockchain. In vara anului trecut, banca a incheiat un parteneriat cu institutia financiara China UnionPay pentru explorarea aplicatiilor tehnologiei blockchain in sistemele de plati.

In aceeasi perioada, Yi Huiman, presedintele Bancii Industriale si Comerciale, o alta banca majora din China, a declarat ca institutia financiara pe care o conduce urmeaza sa adopte blockchain. Tehnologia este folosita pentru inovatii in diferite activitati precum stocarea si procesarea datelor, administrarea retelelor de internet si AI – inteligenta artificiala.

Sursa: https://smartereum.com/48039/blockchain-in-finance-bank-of-china-becomes-the-first-financial-institution-on-new-blockchain-platform-for-home-buyers-blockchain-in-real-estate/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *