Elon Musk: structura Bitcoin este o idee stralucita

20 februarie 2019 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Cunoscutul antreprenor Elon Musk a declarat ca structura Bitcoin este, din punctul sau de vedere, “o idee stralucita”. CEO-ul Tesla considera ca moneda digitala este “o modalitate mult mai buna de a transfera valoare decat bancnotele de hartie”. Acesta a facut declaratiile in cadrul unui podcast acordat firmei de consultanta ARK Invest.

Vorbind despre avantajele si dezavantajele oferite de piata crypto, Musk considera ca structura Bitcoin si felul in care a fost conceputa principala cryptomoneda reprezinta o idee extrem de buna, insa ia in considerare si costurile de minare. “Unul dintre dezavantajele crypto este ca presupune o intensitate mare din punct de vedere energetic. Astfel incat trebuie sa existe anumite constrangeri in crearea cryptomonedelor. Este foarte intens din punct de vedere energetic sa producem Bitcoin in acest moment”, a spus Musk. Declaratia sa vine pe fondul stirilor conform carora tot mai multi mineri s-au retras din activitate, dar fiind costul mare de creare a cryptomonedelor si piata bearish din lunile precedente.

Acesta este motivul pentru care Elon Musk a subliniat faptul ca momentan nu doreste “folosirea resurselor Tesla pentru a se implica in crypto. Incercam cu adevarat sa acceleram progresele realizate in ceea ce priveste energia durabila”. Dincolo de acest aspect, antreprenorul crede cu tarie ca monedele virtuale
raman o modalitate mai buna de transfer in comparatie cu banii cash, pe care ii defineste ca bucati de hartie.

CEO-ul Tesla nu este singurul jucator din industrie care sustine utilitatea Bitcoin pentru transferurile de valoare. Recent, Mike Novogratz, fondatorul Galaxy Digital si fost partener in cadrul Goldman Sachs, a declarat ca trendul actual de crestere din piata consolideaza statutul de aur digital al BTC. De asemenea, CEO-ul Digital Currency Group, Barry Silbert, a spus ca este “la fel de bullish ca intotdeauna” in ceea ce priveste cryptomoneda si ca BTC a castigat “cursa pentru statutul de aur digital”.

 

Sursa: https://ark-invest.com/research/podcast/elon-musk-podcast

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *