Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 18-19 Februarie

20 februarie 2019 analiza tehnica, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Ethereum *

* Creșterea începută de ETH cu două săptămâni în urmă a continuat fără o retestare a nivelului $116.3, așa cum am speculat în ultimul comentariu. Deși la vremea respectivă indicatorii (volum + RSI) arătau faptul că o scădere este probabilă, acest lucru nu s-a întâmplat. Cumpărătorii au ținut foarte bine de seria de HLs (higher lows) începută chiar înainte de linia verticală roșie care marchează începutul săptămânii precedente, acțiune a prețului care s-a concretizat într-un triunghi ascendent („Flat top ascending triangle” – în denumirea originală a formațiunii).

* Stabilind prima rezistență la $127.43, Ethereum a avut parte de atingeri multiple ale acestui nivel într-o perioadă scurtă de timp, lucru care a condus în cele din urmă la un breakout: în 17 februarie prețul a închis peste linia neagră, urmând o retestare a acestei rezistențe, devenită ulterior suport. Confirmarea a condus la o creștere de 20.8% pe parcursul a 40 de ore, urmând ca în cele din urmă prețul să stabilească „equal highs” la $153.93; după cum am observat și în trecut acest „obicei” al pieței – punctele de maxim sau de minim egale acumulează lichiditate (adică stop loss-uri plasate chiar deasupra/ dedesubtul nivelului respectiv); depășirea acestora ajunge să fie inevitabilă la un moment dat.

* $157.54 rămâne un nivel de interes al vânzătorilor până la proba contrară: transformarea acestuia în suport. În cazul în care acest lucru se întâmplă, putem vorbi de nivele superioare pe care cumpărătorii vor încerca probabil să le atingă, precum $183. Ideea este precoce iar graficul nu indică în acest moment faptul că nivelul respectiv va fi testat. Evoluția ETH/USD se află în strânsă legătură cu cea a BTC-ului, acestea având de cele mai multe ori mișcări similare (deși ETH a dovedit că este alegerea mai bună, din punct de vedere procentual). Vom vedea reacțiile prețului la linia roșie punctată și la cea neagră și în funcție de acest lucru vom analiza în comentariile următoare o posibilă dezvoltare a prețului.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV