Bitcoin a murit, traiasca Bitcoin!

25 februarie 2019 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin a murit iarasi in acest weekend, traiasca Regele Bitcoin! Daca sunteti un investitor cripto, s-ar putea sa aveti sentimentul ca actuala piata bearish nu se va termina niciodata. Dar istoria ne invata multe si acum ne da si un gram de speranta, aratandu-ne ca este putin probabil sa fie proclamat decesul oficial al criptomonedei rege. Nu degeaba il numit Regele, nu? Bitcoin a fost declarat mort de peste 350 de ori pe parcursul vietii sale de peste zece ani (numai in 2018 a murit de vreo 90 de ori ) si se pare ca nu intentioneaza sa opreasca prea curand zvonurile malitioase.

Care e situatia actuala? Bitcoin a murit iar in acest weekend. Off off ce cadere, ce durere. Reusise sa depaseasca pragul de 4000 de dolari sambata. In sfarsit! Toti traderii erau isterici, deja se gandeau: „ De ce nu am cumparat cand era aproape 3000? Ma ia cu FOMO, ce sa fac acum? Sa mai cumpar, sa vand? Hai cu HODL-ul ca e cel mai bun!” Totul bine si frumos, toata lumea fericita, curcubee, unicorni, insa din pacate nu a durat mult minunea si acum in momentul in care scriu aceste randuri, Bitcoin se tranzactioneaza la minunatul curs de 3.835 $. Dureros stiu.

Sambata eram in oras, beam in liniste cafeaua, cand incep notificarile pe telefon de la walleturi, telefoanele de la colegii de suferinta: „Ai vazut, a depasit 4000 $. Gata, s-a rupt blestemul, s-a rupt vraja. Ne asteapta vremuri bullish.” Bullshit mai degraba, Deja imi tremura mana cand am deschis walletul pe telefon. Incepusem si eu sa cred in schimbare. Din pacare am revenit in cateva ore cu picioarele pe pamant si realitatea ne-a dat o palma dura: un picaj de 12 miliarde in doar cateva ore.

Deci se pare ca ne confruntam in continuare cu un scenariu demn de dispret, pesimist, care ne tine in intuneric de luni de zile. Din fericire insa, pentru piata criptografica, aceasta situatie nu este o premiera. Istoria se repeta; asadar, ati putea dori sa fiti atenti pe termen lung.

Va amintiti de sfarsitul lui 2014, inceputul lui 2015? Sau 2011 cand a scazut cu peste 95%? Se pare ca anul 2019 este noul 2015. Si, speram noi, anul acesta va deveni noul 2017, daca intelegeti ce vreau sa zic.

Din fericire, Bitcoin a inregistrat semne de imbunatatire in ultimul timp, daca stam sa privim imaginea per ansamblu si ne dam cu 3 pasi mai in spate, observam totusi ca BTC a inregistrat castiguri notabile si un sentiment pozitiv exista totusi in piata. (cat de pozitiv se mai poate dupa acest weekend in care Bitcoin a murit iar). De ce spun asta?

Deoarece Bitcoin este in prezent cu 80% mai jos decat cel mai recent maxim inregistrat vreodata, iar unii specialisti sunt convinsi ca daca BTC ar fi atins cu adevarat fundul la sfarsitul lunii decembrie, calendarul a fost identic cu inceputul lui 2015, in comparatie cu retragerile istorice.

Ca atare, daca istoria se repeta, in urmatoarele 441 de zile, Bitcoin ar putea sa inceapa o recuperare, potential ajungand la 10.000 de dolari chiar inainte de asa-numitul „halvening„. Bitcoin a murit, traiasca Regele Bitcoin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *