Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 18-24 Februarie

25 februarie 2019 analiza tehnica, bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

Revenim cu o actualizare pentru graficul prezentat de paritatea BTC/USD. Comentariul începe de la linia verticală roșie (punctată).

* Primul nivel de interes, pe care îl urmăream încă de săptămâna trecută, aflat la $3882 (datorită lichidității oferite de „ultimul punct de high”) a fost depășit cu ușurință de cumpărători, la scurt timp după începutul acestei sesiuni. O săgeată portocalie a fost plasată în dreptul momentului cheie, pentru o observare mai ușoară a acestui breakout: lumânarea de 4h închide peste nivelul negru marcat cu un ochi, lucru care conduce la o situație favorabilă pentru tauri, datorită faptului că această ascensiune a continuat printr-o consolidare în jurul celuilalt prag psihologic: $4000.

* Ajuns aici, Bitcoin alcătuiește o consolidare choppy a prețului, datorită stop hunt-ului pe care-l realizează în două etape, pentru ambele părți: săgețile verzi indică această volatilitate crescută a prețului. Între aceste două puncte de extrem (maxim și minim), BTC stabilește o diferență de 5,48 procente și tot reușește într-un final să închidă peste $4000 și să-și continue creșterea.

* Consolidarea a durat 4 zile și 16 ore și s-a finalizat cu un ultim impuls realizat de cumpărători peste $4218, nivel pe care l-am adăugat în plus în analiza de astăzi. Un lucru pe care nu l-am observat mai devreme a fost lichiditatea pe care atingerile multiple ale acestei orizontale o oferă (este vorba de perioada 6-8 ianuarie, acolo unde am etichetat „Lichiditate”). Depășirea acestui nivel i-a determinat pe mulți traderi de retail să creadă într-un alt breakout și în faptul că ascensiunea prețului poate continua nesusținută.

* Nu a fost cazul: observăm cât de puternic au respins vânzătorii de la acest nivel – vorbim aici de o scădere de 9,4% în doar 4 ore. Ținând cont și de ultimele „equal highs” de la $4218, putem spune că inițiativa cumpărătorilor va rămâne pe „stand by” pentru o perioadă. Nivele de interes în evoluția viitoare a prețului:

$ 3757 – nivel de pivot. Putem urmări un suport aici;
$ 4000 – prag psihologic al graficului. O altă atingere a acestui nivel nu este exclusă însă are șanse mari să aducă cu sine o altă respingere.

Spor& trade safe.
– Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Bitcoin Romania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *