Emmanuel Macron sustine utilizarea tehnologiei Blockchain la nivel european

25 februarie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Emmanuel Macron sustine utilizarea tehnologiei blockchain pentru utilitatea sa in gestionarea lantului de aprovizionare in industria agricola europeana. Presedintele francez a facut aceste declaratii in cadrul celui de-al 56-lea Targ International de Agricultura de la Paris. Macron doreste unitate intre natiunile europene si considera ca tehnologia registrului distribuit este necesara pentru a contracara concurenta de pe pietele globale din China, Rusia si Statele Unite. Acesta a tinut sa sublinieze si importanta Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene.

Presedintele francez a identificat trei strategii posibile pentru a ajuta la dezvoltarea industriei agricole pe teritoriul Europei si totodata pentru a mentine un avantaj competitiv. Din aceste strategii face parte si utilizarea blockchain, Emmanuel Macron facand apel pentru inovare folosind noile tehnologii. “Sa facem acest lucru in Europa, avangarda tehnologiei agricole, dezvoltand instrumente care vor urmari fiecare produs de la productia de materie prima pana prelucrare si ambalare. Inovatia este acolo si trebuie utilizata in lumea agricola, trebuie folosita pe deplin pentru ca este in slujba excelentei partajate si va servi consumatorului”, a spus acesta.

Potrivit lui Macron, tehnologia blockchain poate aduce transparenta productiei si distributiei agricole pentru a atenua preocuparile crescande ale consumatorilor cu privire la provenienta produselor. Dincolo de Politica Agricola Comuna a Uniunii Europene, presedintele francez doreste sa se concentreze si asupra oportunitatilor de dezvoltare in Africa, declarand ca Franta trebuie sa isi impartaseasca experienta si sa consolideze puterea pietelor emergente. Macron a sustinut inovatia digitala ca instrument de stimulare a economiei inca din primele zile de mandat, intentie confirmata si de ministrul economiei, Bruno Le Maire, care a spus ca Franta este pregatita pentru o revolutie blockchain.

La sfarsitul anului trecut, doi membri ai parlamentului francez au publicat un raport in care au prezentat 20 de propuneri pentru sprijinirea dezvoltarii si adoptarii blockchain. Ca urmare a raportului lor, deputatii Jean-Michel Mis si Laure de La Raudière au declarat ca doresc ca Franta sa investeasca 500 de milioane de euro in programe de tip blockchain pe o perioada de 3 ani. Cei doi considera ca anul 2019 va fi anul blockchain in Franta, iar declaratiile recente ale presedintelui par sa sustina aceasta idee.

 

Sursa: https://bitnewstoday.com/news/macron-calls-on-europe-to-implement-blockchain-in-the-agricultural-sector/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *