Previziuni criptomonede in 2022-2023: Ce spun expertii

27 septembrie 2022 criptomoneda

Articol scris de BTC RO

previziuni crypto 2021

Orice pasionat de piața crypto este la curent cu creșterea prețului BTC. Volatilitatea provoacă, deloc surprinzător, declarații bullish sau bearish din partea multor specialiști. Ce spun analiștii despre evoluția criptomonedelor, în special în 2022 – 2023, într-o perioadă de criză și ce criptomonede se încadrează în categoria criptomonede de viitor?

O dată cu cel de-al treilea halving din istoria Bitcoin, investitorii și-au reunit speranțele că prețul o să aibă o scădere înainte de o creștere masivă. Te invităm să urmărești împreună cu noi predicții de preț, care sperăm să devină și realitate, dar și care sunt alternativele în acest an al crizei financiare. Dacă nu ai încă cunoștințe despre ce este Bitcoin și utilitatea sa, poți urmări alte articole postate pe blog-ul nostru care abordează această temă.

În 2018, renumitul investitor Tim Draper a prezis că prețul Bitcoin ar atinge 250.000 USD în 2022. Draper a făcut comentarii în aprilie 2018, când criptomoneda se tranzacționa în jurul valorii de 8.000 USD, scăzând în luna noiembrie a aceluiași an sub prețul de 4.000. Întrebat ulterior în 2020 dacă încă își susține declarațiile, acesta a spus că este foarte sigur de cuvintele sale. Draper considera că evenimentele din anul 2020, o pandemie globală, creșterea inflației și devalorizarea monedelor fiat, joacă un rol important în evoluția criptomonedelor.

unicitatea solana

O altă abordare privind predicții Bitcoin făcute în 2021 a venit din partea lui Dan Morehead. Acesta a făcut o analiză a pieței și a evoluției criptomonedelor din ultimii ani și a ajuns la concluzia că prețul BTC o să atingă 100.000 USD după halving. Morehead a făcut corelația dintre cele două evenimente anterioare declarând: „Când recompensa de Bitcoin pe care o primesc și astfel pe care o vând minerii, se reduce la jumătate, trebuie să existe un impact. Acest lucru s-a întâmplat în ambele cicluri trecute și mărimea impactului este proporțională cu scăderea ofertei”. Cercetările făcute au arătat că prețul a coborât în mod obișnuit cu aproximativ 450 de zile înainte de halving și apoi a crescut încet după acesta. Prin opinia omului de afaceri, dacă istoria s-ar repeta, Bitcoin trebuia să atingă vârful în august 2021.

Nu putem considera că previziunile au fost neapărat greșite, pentru că în luna aprilie a anului 2021, Bitcoin a atins maximul istoric, atingând pragul de 65.000 de dolari. Cel mai probabil, nici Draper, nici Morehead nu se așteptau la o criză financiară la nivel global, creșteri ale dobânzilor și inflație, doar în România, care depășește 15%. În continuarea acestui articol, vrem să-ți arătăm care este evoluția criptomonedelor pe timp de criză și care sunt opțiunile tale în această perioadă.

Cunoscuta personalitate a lumii crypto, Charlie Shrem, și-a exprimat acordul în legătură cu declarațiile lui Morehead. Vorbim la Virtual Blockchain Week în 2020, Shrem a discutat despre efectele posibile ale halvingului, care a avut loc în luna mai a aceluiași an. Charlie considera că măsurile guvernamentale pentru ușurarea presiunii financiare asupra publicului în timpul pandemiei de COVID-19, la care a adăugat și halvingul, va avea un efect pozitiv asupra prețului Bitcoin.

altcoins

Nu toți analiștii din piața crypto au vorbit despre creșteri pe termen scurt, unii au discutat despre predicțiile criptomonedelor în 2022, alții chiar pe un termen mai lung.

În timp ce previziunile anterioare vorbeau despre prețuri raportate la istoria criptomonedei, unii jucători au susținut că prețul va depăși orice așteptare în viitor. Unul dintre acești jucători este Preston Pysh, care a susținut că va exista o creștere si că Bitcoin se va tranzacționa în jurul valorii de 300.000 USD. În plus, Pysh considera că cheltuielile minerilor joacă un rol în activitatea de preț, generând o creștere masivă. Ceea ce nu știau aceștia a fost lovitura data de China în 2020, care a blocat minerii și toate tranzacțiile de crypto.

După cum poți observa, rubrica previziuni criptomonede 2022 nu este neapărat greșită. Toate cele menționate se puteau adeveri, dacă nu existau factori externi care să ducă la volatilității diferite ale prețului. În acest moment, Bitcoin este în scădere, fiind într-o piață bear. În același timp, spre deosebire de anii trecuți, când auzeai, probabil, doar despre Bitcoin și Ether, în 2022, și cu siguranță și în 2023, afli despre NFT, despre criptomonede noi cu potențial sau despre realitatea augmentată. Toate acestea fiind înconjurate de tranzacționarea criptomonedelor.

Previziunea cu cel mai mare preț vine de la fostul administrator de fonduri Raoul Pal, care este creditat cu corectitudinea predicției în timpul crizei financiare din 2007-2008. Pal nu exclude că prețul BTC ar putea ajunge la 1 milion USD înainte de următoarea înjumătățire din 2024. Acesta a făcut o paralelă între aur și Bitcoin, susținând că cel din urma este salvatorul viitorului.

Aceeași comparație a fost făcută și de Frank Holmes, CEO US Global Investors, într-un interviu pentru CoinTelegraph.com. Investitorul a făcut o paralelă foarte interesantă și între vedetele anului trecut, Bitcoin și Ethereum, monede pe care le aseamănă cu cele mai cunoscute metale prețioase tranzacționate pe piețele internaționale, aur si argint. Holmes a vorbit despre piața de criptomonede, ca o referire la una dintre cele mai vechi piețe cunoscute, cea de bijuterii. Declarația omului de afaceri: „Ethereum pentru Bitcoin este precum argintul pentru aur. Argintul, pe lângă faptul că este un activ monetar, este și folosit pentru construcția de panouri solare, iar creșterea cererii de argint va fi corelată cu creșterea cererii de energie solară, dar mai are și alte aplicații așa că va avea o volatilitate foarte mare”. Istoria ne-a demonstrat că dacă aurul creștere cu 10%, argintul va crește cu 15%.

„Ce am văzut anul trecut? Bitcoin a crescut cu 300%, Ethereum a crescut cu 400% – 420%. Am dat aceste cifre pentru a vă arăta cât de mare este volatilitatea. În ultimul ciclu, Bitcoin a scăzut, Ethereum a scăzut și mai mult”, a mai spus omul de afaceri în momentul declarației în CoinTelegraph.com în 2021.

Monede de urmărit în 2023

Anul 2022 este spre sfârșit, ceea ce înseamnă că orice se întâmplă cu prețul monedelor în această perioadă, își va avea ecoul în anul următor. Haide să vedem împreună cine intra în rubrica predicții criptomonede 2023 și care sunt monedele la care trebuie să fii atent anul următor.

Bitcoin

bitcoin

După cum am menționat mai sus, indiferent de noile criptomonede din piață, Bitcoin o să dea trendul în continuare. Din acest motiv, Bitcoin o să fie prima monedă pe lista noastră. După ani de neîncredere din partea investitorilor, oamenilor de afaceri și chiar marilor bănci, Bitcoin și-a dovedit utilitatea și primește apreciere pe toate planurile. Cu toate că Bitcoin se tranzacționează în acest moment în jurul valorii de 19.000 USD (date la momentul scrierii acestui articol), moneda nu mai este privită cu negație, ba dimpotrivă, cu admirație și apreciere.

Există două previziuni care se încadrează la previziuni criptomonede 2023. Acestea menționează o creștere 90.000 și una de 100.000 de dolari.

Panelul de experți de la Finder.com susțin un preț estimat de aproximativ 93.000 de dolari și un minim de 73.000 de dolari. În aceeași direcție optimistă se îndreaptă și previziunea Bloomberg, care indică că prețul Bitcoin ar putea ajunge la 100.000 de dolari.

Ei consideră etapa actuală de consolidare, nu de scădere și că Bitcoin va deveni asigurare digitală globală. O altă previziune vine din partea lui Jason Williams, un partener al Morgan Creek Digital Asset Investment Fund, care vede o creștere de la 1 milion la 3 milioane de dolari în următorii 5 ani.

Ethereum

ethereum

Alte predicții o au ca personaj principal pe moneda ETH. Scott Melker susține că Ethereum are un potențial uriaș de creștere și că poate depăși Bitcoin. Teoria lui este susținută de trecerea la ETH 2.0 și extinderea nivelurilor secundare pe Atrium, considerând că toate acestea ar duce în continuare la dezvoltarea rețelei și, implicit, la creșterea prețului jetonului.

Cardano

cardano

Un alt nume care circulă în rândul previziunilor este Cardano. Considerat Ethereum Killer, Cardano are costuri mai mici pentru smart contracts și o rețea mai rapidă.

Solana

solana

După cum menționam anterior, în 2023 nu o sa auzim numai de creșterile monedelor, ci de utilitatea acestora. Astfel, nu putem încheia acest articol fără a menționa moneda Solana. Solana este o infrastructură deschisă pentru construirea aplicațiilor descentralizate, DeFi. Arhitectura ei o face rezistentă la cenzură, rapidă și sigură și a fost creată pentru a putea fi adoptată la scară globală. Pentru a ține evidența timpului în blockchain, Solana implică un proces inovativ cunoscut sub numele de Proof-of-History. Acesta este un mecanism de consens, jucând un rol important în Point-of-Sale.

Câmpurile DeFi sunt prea mari pentru a funcționa pe un blockchain. Solana permite transferul de jetoane între blockchain-uri. Nu de mult este posibil schimbul de NFT-uri între blockchain-urile Atrium și Solana. Cu alte cuvinte, Solana combină o sarcină dublă dintre NFT și interoperabilitatea.

Shiba Inu

shiba inu

Un alt nume despre care vom auzi cu siguranță și în 2023 este Shiba Inu. SHIB este primul jeton administrat 100% de propria sa comunitate. Arhitectura Shiba Inu vrea să vadă dacă descentralizarea poate funcționa fără o echipă centralizată, fără finanțare și fără leadership.

O ultimă predicție, care vorbește despre evoluția criptomonedelor, vine din partea Steen Jacobsen. Acesta spune că fără creșterea pieței de criptomonede, nu putem discuta despre creșterile prețului. Paralela sa a fost făcută cu smartphone-urile. Acesta susține că în prezent criptomonedele sunt la stadiul unui Nokia, iar în viitor putem compara monedele cu Iphone și abia atunci putem discuta despre utilizări directe ale criptomonedelor.

El consideră că anul 2022 este un an de tranziție pentru comercianți, pentru cei care cumpără Bitcoin și care fac HODL. Acesta, în viziunea lui, este anul celor care vor să comercializeze tehnologia blockchain.

Indiferent de previziunile făcute de experți, cu siguranță Bitcoin și celelalte criptomonede și-au arătat utilitatea. Bitcoin nu pleacă nicăieri! Indiferent de prețul cu care se tranzacționează, Bitcoin o să atingă praguri de neimaginat. În acest moment, te poți bucura de prețul scăzut, pentru a cumpăra Bitcoin și pentru a o tranzacționa.

Bitcoin Romania oferă cel mai complex blog prin care poți afla totul despre criptomonede. Prin platformele noastre online poți cumpara Bitcoin și alte criptomonede simplu și rapid, cu cele mai bune comisioane din piața crypto din țară.

Platforma de tranzacționare criptomonede este extrem de ușor de folosit, având o interfață prietenoasă, care îți permite să realizezi tranzacții simplu și rapid, prin transfer bancar. Fie că ești un expert în domeniul crypto sau ești la început de drum, platformele online oferă mediul prielnic pentru oricine. De asemenea, Bitcoin Romania îți pune la dispoziție cea mai extinsă rețea de ATM-uri din țară, cu până la 76 de locații special alese pentru tine.

Cumpărarea și vânzarea de criptomonede este simplă cu Bitcoin Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *