Piata de criptomonede: Afla ce este si cum a evoluat

18 iulie 2022 Uncategorized

Articol scris de BTC RO

piata de criptomonede

Vom începe să vorbim despre ce este piața de criptomonede prin a vă introduce un pic în istoricul apropiat al evenimentelor principale din lumea digitală. Mergând până în anul 2019, aduc aminte despre acesta că a fost un an măreț pentru piața de criptomonede, întrucât mulți dintre investitori au decis să migreze de la bursă către frenezia lumii crypto. Conform platformei Coinmarket capitalizarea totală a pieței de crypto în luna ianuarie 2019 a fost de aproximativ 130 de miliarde de dolari. Aflat într-o continuă creștere, interesul pentru criptomonede a propulsat capitalizarea de piață până la sfârșitul lunii iulie la 180 de miliarde de dolari. Astfel, valoarea de piață a tuturor acțiunilor Bitcoin a atins praguri uriașe. În luna decembrie a anului 2019, Bitcoin și-a împins toate barierele iar un număr mai mare de tranzacții cu Bitcoin a condus la o piață care a trecut pragul de 200 de miliarde de dolari. Epoca care e existat înainte covidului a fost martoră la volatilitatea monedei și a mișcărilor sale obișnuite, atingând câteva praguri de-a lungul timpului.

„Corecție de piață”

corectie criptomonede

Focarul de Covid a provocat multe schimbări în toată lumea și multe dintre elementele financiare și-au pierdut din valoare. Cu toate acestea, există unul dintre sectoare care a îmbrățișat aceasta perioadă și a cunoscut creșteri semnificative și acesta este sectorul crypto. Fiind într-o continua expansiune, acesta s-a dezvoltat chiar și într-o perioadă mai puțin favorabilă. Monedele Bitcoin și Etherum sunt printre favoritele investitorilor și au fluctuat de-a lungul timpului împreună cu alte criptomonede de viitor. După ce a întâlnit un val de creșteri și scăderi ale prețului, piața de criptomonede s-a dezvoltat în anul 2021 spre deosebire de alte categorii și domenii. Din păcate, anul 2022 nu a fost unul strălucit pentru piața de crypto.

Monedele au înregistrat o scădere în valoare și numărul utilizatorilor care tranzacționează a devenit mai mic. Piața cripto s-a prăbușit cu o scădere de 10% dintr-un total de 205 de miliarde de dolari pe care i-a făcut în acest timp. Unii oameni au numit acest fenomen „corecție de piață”. Cu toate acestea, pe piață de criptomonede și în universul digital a apărut un nou trend de a investi în monede ecologice. Deoarece impactul pe care monedele îl au asupra naturii este unul mare, de-a lungul timpului s-a pus problema acestui aspect, situația având chiar și o finalitate după o perioadă mai lungă de timp. Pe măsura ce subiectul legat de ce se întâmplă pe piața criptomonedelor devenea unul tot mai comun, toată lumea vorbea despre impactul pe care acest sistem îl are asupra mediului. Aproape orice monedă care funcționează având la bază mecanismul de consens „Proof of Work” se confruntă cu problema că este un mare consumator de energie. În luna mai a anului 2022 monede precum Solana și Cardano au depășit Bitcoin și au crescut cu 27%. Această creștere a simbolizat că utilizatorii sunt interesați și dornici să investească și în monede ecologice.

Cum a apărut piața de criptomonede?

Povestea criptomonedelor a început cu Bitcoin. Bitcoin a fost creat având la bază turbulențele Marii Recesiuni din anul 2008, pe măsură ce neîncrederea oamenilor în sistemul bancar și rolul lor în sistemul financiar a scăzut.

Există monede care au fost lansate drept mijloc de investiție, acestea fiind într-un număr mare, și monede care au fost parte din proiecte de tehnologie financiară, divertisment și alte industrii. Atunci când cumpărați monede printr-un schimb valutar pe platforma de tranzacționare monede sau la bancomatele Bitcoin achiziționați însăși monedele virtuale. Pentru asta este necesar să vă creați un cont, prin intermediul căruia puteți cumpăra, vinde sau stoca pe platformă monedele dumneavoastră.

Evoluția pieței de criptomonede

evolutie piata criptomonede

Dacă ne uităm la evoluția pieței de criptomonede de la apariție și până astăzi, putem observa panta ascendentă pe care au urcat monedele digitale de-a lungul timpului. În momentu de față, piața de criptomonede nu se află în cea mai bună formă a sa și întâmpină o scădere majoră a valorii produselor. Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut la cel mai mic nivel al său din ultimele 18 luni, ajungând la cifra de aproximativ 21,000 de dolari. Pe parcursul acestui an, moneda a înregistrat o scădere cu aproximativ 60%. Al doilea reprezentant al lumii crypto, ca mărime, Ethereum, a scăzut cu peste 25%, având o valoare de aproximativ 1,200 de dolari. Poate vă întrebați de ce piața a scăzut atât de mult, iar răspunsul este că acest lucru se întâmplă din mai multe motive.

Piața cripto este legată și de piața de acțiuni. Dacă se observă o tendință descrescătoare în piața de valori, același lucru este reprodus și în sfera cripto. Mulți dintre factorii care afectează piața de valori afectează și preturile cripto. Spre finalul anului 2021 și la mijlocul anului 2022, prețurile criptomonedelor au crescut și au scăzut în mod similar cu prețurile acțiunilor.

Fiecare monedă este disponibilă pentru investiție și reprezintă o modalitate de creștere a fondurilor proprii. Mulți dintre investitori care urmăresc piața consideră că aceasta este posibil să crească în viitorul apropiat. Este și normal să îți dorești să investești chiar dacă nu cunoști prea multe detalii. Aici, din păcate, nu îți putem da sfaturi despre ce este bine să alegi și ce nu. Va trebui să îți faci singur căutările și să optezi pentru acele monede pe care le-ai studiat și care crezi că au șanse să crească în viitor. Investitorii sunt interesați să investească în criptomonede, având în vedere evoluția pieței de criptomonede de la apariție și până astăzi, cumpărând cantități mici din mai multe monede digitale diferite.

O altă modalitate prin care te poți integra pe piața de criptomonede și de a te expune la acest sector este să investești în companii, ba chiar mai mult, să investești în companii consacrate care se bucură de o popularitate crescută a blockchain-ului și a activelor cripto. O piața volatila fluctuează mult. Volatilitatea prezintă investitorilor mai multe oportunități financiare, datorită unui grad mare de activitate pe piață. Privind în trecut la fluctuațiile de preț ale Bitcoin, Ethereum, Ripple sau alte monede digitale, ne putem aștepta la o schimbare în următoarea perioadă. Furnizorii de servicii cripto de venituri obținute din tehnologia blockchain a crescut exploziv în ultimii câțiva ani. Companiile care adoptă tehnologia blockchain, în special în domeniul financiar, pot obține un avantaj uriaș față de concurenții tradiționali în procesarea plăților. De asemenea, și brokerii care oferă active digitale pot atrage, de asemenea, mai mulți clienți decât la bursele care oferă doar active tradiționale.

Concluzie

Investește în criptomonede de viitor și intră în universul vast al cripto, analizează cu atenție piața de monede digitale și pătrunde într-un univers al tehnologiei. Pentru a efectua tranzacții utilizează platforma de criptomonede sau folosește unul dintre bancomatele Bitcoin. Bitcoin România, exchange-ul cu peste 8 ani experiență în domeniu vă oferă posibilitatea de a cumpăra criptomonede simplu, sigur și rapid de pe platforma de tranzacționare monede dedicată uzului online, cât și prin rețeaua de ATM-uri crypto disponibilă în toate orașele mari din țară. Cu până la 74 de ATM-uri deschise până la acest moment, Bitcoin România vă oferă posibilitatea de a tranzacționa ușor și fără prea mult efort, satisfăcând nevoile de trader ale dumneavoastră.
Dacă sunteți la început de drum, am creat pentru dumneavoastră diversitate în tranzacționare, ceea ce vă oferă dumneavoastră beneficiul de a tranzacționa indiferent de nivelul de experiență pe care îl aveți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV