Ce este EOS: Functionalitate, utilitate si previziuni

25 iulie 2022 Uncategorized

Articol scris de BTC RO

eos

Ce este EOS?

EOS este o platformă bazată pe structura de tip blockchain și construită pentru a rula, dezvolta și folosi aplicații descentralizate (dApps). Aceasta a fost creată de compania Block.one, și implicit de Dan Larimer, co-fondatorul Steemit, considerat de mulți un vizionar. Block.one este compania care a dezvoltat software-ul open-source numit EOS.IO care este utilizat pe platformă. Denumirea de EOS provine de la Electro-Optical System. Acesta a fost considerat la un moment dat ca fiind „ucigașul Ethereum” și este construit pentru a scala în mod sigur și rapid mii de tranzacții pe secundă. Lansat în luna iunie a anului 2018, are până în acest moment 16.000 de monede tranzacționate, așa cum arată un studiu realizat de cei de la CoinMarketcap, o agenție de cercetare a pieței.

EOS îndeplinește multe din aceleași funcții ca Ethereum și, potrivit echipei din spatele platformei, are o capacitate mult mai mare – până la milioane de tranzacții pe secundă.

Cum funcționează EOS?

eos

EOS reunește cele mai bune caracteristici ale diferitelor tehnologii smart contracts, cum ar fi securitatea Bitcoin sau suportul de calcul al Ethereum. Platforma este ușor de utilizat și scalabilă pentru utilizatorul de zi cu zi.

Această platformă se bazează pe un consens DPoS („Delegated Proof-of-Stake”) prin care 21 de oameni sunt aleși zilnic de comunitate pentru a valida tranzacțiile. Comunitatea are un rol decizional atunci când vine vorba de acțiuni, deoarece în cazul în care comunitatea nu este mulțumită de performanța lor, aceștia pot fi înlocuiți. Un avantaj al acestui sistem este că timpul de efectuare a tranzacțiilor este unul mic, având în vedere numărul restrâns al persoanelor din grup.

Scopul este acela de a oferi un sistem complet de operare pentru aplicații descentralizate, prin furnizarea de servicii precum autentificarea utilizatorilor, stocarea în cloud și găzduirea serverelor. În această rețea sistemul de plată folosit este cel al tokenurilor de criptomonede EOS. Pentru a putea crea aplicațiile descentralizate, utilizatorul trebuie să folosească această monedă care este nativă domeniului. EOS oferă un proces securizat de autentificare și acces, acordă permisiuni, găzduiește date, gestionează utilizarea și asigură comunicarea între DApps și internet.

Fondatorii EOS au construit ecosistemul acestuia din două componente, sistemul de operare EOS.io și token-urile EOS. Acest sistem permite utilizatorilor săi să construiască aplicații bazate pe blockchain într-un mod similar în care sunt construite aplicațiile web. Sistemul de operare este construit în mod similar cu sistemul unui computer și prin imitare acesta țintește la a devenit la fel de performant. Acesta are trei elemente de bază- lățimea de bandă (bandwidth), calcul(CPU) și memorie (RAM). Lățimea de bandă este responsabilă cu a trimite informațiile în rețea, calculul este puterea de procesare necesară pentru a folosi un dApp, iar memoria stochează date pe blockchain la care ne putem întoarce rapid. Software-ul folosește arhitectura blockchain pentru scalarea verticală și orizontală a dApps. EOS.IO susține ca poate suporta la scară comercială mii de dApp-uri fără să întâmpine blocaje sau scăderi în performanță datorită execuției de tip paralel și a comunicării asincrone în rețea.

Utilitatea criptomonedei EOS

Configurația acestui sistem nu folosește modelu de minerit pe care Bitcoin îl urmează. Atunci când generează numărul de blocuri necesar, pentru fiecare bloc pe care îl construiesc, producătorii de blockchains sunt recompensați cu jetoane EOS.

Dacă dorești să investești în aceasta monedă poți lua în calcul avantajele și dezavantajele pe care aceasta le are. Printre avantajele pe care EOS le are se numără rapiditatea tranzacțiilor și costurile scăzute ale operațiunilor.

O utilitate a criptomonedelor este aceea de a face plăți la o viteză mult mai mare decât în sistemul financiar tradițional. Valoare monedei EOS este că se transferă foarte rapid și la costuri scăzute, acesta fiind un element de diferențiere. Spre deosebire de alte metode precum ar fi cele bancare sau cele de tip WesterUnion, prin intermediul monedelor digitale, utilizatorul economisește timp și resurse atunci când dorește să tranzacționeze. Tehnologia aduce în lumina reflectoarelor aceste elemente inovatoare, care au schimbat și transformat lumea, într-un loc mai liniștit, ferit de agitația secolului nostru.

O altă utilitate a monedei digitale EOS este că poate reprezenta o sursă de venit pe termen lung întrucât este o investiție. O persoană are posibilitatea de a crea un fond de investiții, sub forma unei stocări de valoare, așa cum se întâmplă și în cazul metalelor prețioase sau a acțiunilor la bursă. Investiția într-o monedă digitală poate veni după sine cu multe beneficii bănoase, în funcție de cererea de piață cu care individul se confruntă în timp. Orice investiție implică și un risc, dar acesta nu ar trebui să fie un element eliminatoriu în luarea unei decizii, deoarece este bine ca întotdeauna să privim partea plină a paharului. În funcție de apetitul pentru risc al oricărui investitor, aceștia stochează în portofoliu o combinație de monede sau un singur tip de monedă, oferindu-le acestora o mai mare valoare la fiecare tranzacție efectuată.

Cum tranzacționezi EOS

tranzactionare criptomonede

În platforma noastră de tranzacționare de monede poți cumpăra EOS, aceasta având un potențial mare având în vedere cererea și oferta disponibile pe piață. În ceea ce privește domeniul cripto din România, o alegere bună pe care o puteți face este să tranzacționați prin Bitcoin România, fiind o platforma cu peste 7 ani experiență pe piață, care servește utilizatorii la cele mai bune comisioane existente. Calitatea serviciilor și dedicarea echipei face diferența și aduce un aport considerabil la nivelul de satisfacție pe care îl au utilizatorii platformei atunci când folosesc serviciile noastre.Cum cumperi sau cum vinzi EOS rămâne la latidudinea ta, pentru că ai tot ce este necesar ca să faci tranzacții în platformă. Pentru ca dorim sa beneficiezi de cel mai bun curs, fie ca vinzi sau cumperi EOS, politica noastră este să îți oferim cele mai bune servicii.

Concluzie

EOS este astfel unul dintre pionii importanți al marketului de criptomonede. Cunoscut la o scară largă, acesta are caracteristici care sunt prietenoase utilizatorului, fiind una dintre monedele cele mai alese de pe piață. Oferă servicii cu un potențial mare utilizatorilor săi, și funcționează pentru a rula, dezvolta și folosi aplicații descentralizate dApps. Viziunea EOS este de a construi o platforma dApp de tip Blockchain care sa poată scala in mod sigur si rapid mii de tranzacții pe secunda. Scopul este acela de a oferi un sistem complet de operare pentru aplicatii descentralizate, prin furnizarea de servicii precum autentificarea utilizatorilor, stocarea în cloud si găzduirea serverelor. Cu un avânt considerabil, aceasta se află într-o continua expansiune și este una dintre monedele preferate ale utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV