Ce este Litecoin (LTC): Functionalitate, utilitate si previziuni

15 iulie 2022 Uncategorized

Articol scris de BTC RO

litecoin

Într-un spațiu al vitezei și al tehnologiei criptomonedele sau monedele digitale apar din ce în ce mai rapid și se răspândesc cu viteză în toata lumea. Universul criptomonedelor este unul vast și amplu și este încărcat cu informație de mai multe feluri, cu acces facil pentru oricare categorie de vârstă. Una dintre monedele viitorului este Litecoin, fiind structurat pe baza unei rețele online prin care oamenii transmit sume de bani de la o persoană la alta. Abrevierea pentru Litecoin este simplu LTC.

Ce este Litecoin?

Litecoin este o monedă peer-to-peer, adică de la utilizator la utilizator. Reprezintă o versiune îmbogățită a Bitcoinului și este una dintre cele cunoscute criptomonede de viitor disponibile pe piață. După Bitcoin, Etherum și Ripple, Litecoin este a patra mare criptomonedă la capitalizarea de piață. Datele arată că la data de în noiembrie 2013, Litecoin a atins rata de capitalizare de 1 milion de dolari.

Litecoin a apărut în anul 2011 și a fost introdus pe piață de către Charlie Lee, fost inginer la corporația Google. Lee a spus că a fost introdus pentru prima dată în spațiul criptomonedelor în anul 2011, când a citit un articol despre o piață online care accepta doar Bitcoin ca plată. În timp ce era încă la Google, acesta a cumpărat primul său Bitcoin pe care a început să îl mineze în pregătirea sa pentru a-și dezvolta propria monedă digitală. Acesta a creat mai târziu moneda Litecoin, care nu a fost lansată în concurență cu Bitcoin, ci mai mult ca un aliat al acestuia, lucru care a favorizat apariția monedei.

Litecoin este o rețea globală de plăți open-source, care nu este controlată de o autoritate centrală. Fondatorul firmei spune despre monedă că este o versiune mai simplă a Bitcoin, și reprezintă „o monedă care este argintul pentru aurul Bitcoin”. Una dintre misiunile inițiale ale Litecoin a fost de a descuraja giganții mineritului să obțină controlul asupra procesului de minerit folosind o metodă diferită de criptare. Cu toate acestea, minerii s-au adaptat rapid și au continuat să-și crească capacitatea de exploatare. Așadar, Litecoin a devenit într-un timp scurt un sistem de sine stătător, iar LTC un tip de monedă descentralizată, disponibilă pe piața criptomonedelor.

Cum funcționează Litecoin?

Această rețea a fost lansată cu un număr de 150 de monede preminate și are o aprovizionare totală de 84 de milioane de monede. Blockchain-ul criptomonedei generează un nou bloc la fiecare 2,5 minute, astfel tranzacțiile se procesează într-un timp foarte scurt. Aprovizionarea cu Litecoin este concepută să se reducă în timp pentru a păstra valoarea monedei.
Platforma utilizează algoritmul scrypt și funcționează având la bază acest sistem de memory intesive alghorythm.

Minerii primesc în prezent 12,5 Litecoin noi pe bloc, o sumă care se reduce la jumătate la fiecare 4 ani (la fiecare 840.000 de blocuri). Prin urmare, rețeaua Litecoin este programată să producă 84 de milioane de Litecoin, adică de 4 ori mai multe unități monetare decât Bitcoin.

Litecoin se bucură de o comunitate extinsă de oameni și este în prezent în continua creștere. De la forumuri, discuții pe telegram până la posturi de Reddit, cei interesați de Litecoin pot deveni parte din o mulțime de spații comune digitale.
Îți poți stoca monedele în portofelul digital, pe dispozitivul hardware sau în exchange-uri de crypto online. Efectuezi în orice moment tranzacția și din orice loc al lumii și te bucuri de vânzări și cumpărări nelimitate, rapide și la un cost mic. Cumpără Litecoin și pătrunde în lumea crypto pentru a vedea mai multe despre ce înseamnă să tranzacționezi cu această monedă.

Utilitatea monedei Litecoin

litecoin

Tranzacțiile cu această monedă se realizează sigur și este o monedă căreia îi puteți găsi o multitudine de întrebuințări. Utilitatea ei poate varia de la cumpărături online până la investiții. Astfel, atunci când vine vorba despre cumpărarea de criptomonede, utilizatorii și comercianții se bucură de lipsa taxei de încasare, printr-un sistem rapid și eficient. De asemenea, aceasta poate fi cumpărată sau vândută cu bani tradiționali într-un exchange.

Are o capacitate de piață mult mai mică decât alte monede mai populare, dar, cu toate acestea, Litecoin se află în topul celor mai tranzacționate criptomonede, menținând o poziție bună în primele rănduri ale vânzării și cumpărării de criptomonede.

Blockchain-ul Litecoin este capabil să gestioneze un volum mai mare de tranzacții decât partenerul său digital – Bitcoin. Datorită generării mai frecvente a blocurilor, rețeaua acceptă mai multe tranzacții fără a fi necesară modificarea software-ului în viitor.
Drept urmare, comercianții obțin timpi de confirmare mai rapid, în timp ce își păstrează capacitatea de a aștepta pentru confirmări atunci când vând într-un număr mai ridicat.

Cum tranzacționezi Litecoin?

Pentru că se bucură de un timp rapid al tranzacției, moneda Litcoin este potrivită pentru tranzacții de zi cu zi și pentru tranzacții generale.

Litecoin, unul dintre cele mai vechi derivate Bitcoin este folosit la scară largă de traderi pentru a tranzacționa în universul monedelor digitale, fiind o monedă necenzurată și liberă spre a fi vândută sau cumpărată. Cumpărarea criptomonedelor se realizează ușor și în momentul de față există o multitudine de opțiuni la alegere. Achiziționarea de Litcoin se poate face de pe o platformă de exchange precum Bitcoin România, de unde mai apoi tranzacționezi mai departe acolo unde ai nevoie. Dacă te gândești la cum vinzi Litecoin, acest lucru va întâmpla în același mod, deoarece ai posibilitatea să utilizezi platforma pro pentru o astfel de tranzacție. Poți folosi și un ATM Bitcoin unde să utilizezi bani cash pentru a cumpăra și adaugă în portofelul tău digital monedele Litcoin.

Cumpărarea de criptomonede este un proces simplu, prin care urmând pașii necesari vă puteți satisface cu ușurință nevoile de trader.

Concluzie

Litecoin este una dintre monedele preferate ale utilizatorilor în secolul vitezei. Apariția sa a contribuit la dezvoltarea universului tehnologic și continua să reziste pe piața, fiind într-un proces de continua dezvoltare. Deoarece are multe întrebuințări, aceasta poate fi folosită în mediul online pentru a tranzacționa ușor și sigur.

Este dificil de intuit cum vor trata în viitor investitorii, fanii criptomonedelor de viitor, comercianții, guvernul și alte entități această monedă. În fiecare zi se creează mai multe criptomonede și piața este volatilă, aceasta fiind o caracteristică care rămâne constantă în ceea ce privește lumea crypto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *