Cele mai bune criptomonede de investit pe termen lung

13 iulie 2022 Uncategorized

Articol scris de BTC RO

Cele mai bune criptomonede

Cu siguranță mulți dintre voi vă întrebați care sunt cele mai performante criptomonede în care puteți investi și dacă alegerea pe care urmează să o faceți este una reușită sau nu.

În acest articol vom vorbi mai multe despre 10 criptomonede pe care le considerăm de viitor și vă vom introduce mai mult în caracteristicile acestora. Am făcut o selecție în care am adus laolaltă cele mai bune criptomonede, performante și stabile, care pot fi o investiție inspirată pe termen lung. Cu un potențial de creștere mare, criptomonedele continuă să se dezvolte rapid în era digitalizării și sunt pe buzele tot mai multor utilizatori ai rețelei de internet. Mai jos regăsiți un top al acestora, unde am detaliat caracteristicile a 9 dintre criptomonedele disponibile în acest moment pe piață.

Cum sa investești in criptomonede

Investiția în criptomonede poate părea un lucru dificil din cauza multitudinii care există pe piață. Acesta este însă și un lucru benefic deoarece există diversitate și o plajă largă de unde investitorii pot alege. În ce criptomonede să investești este o întrebare la care se poate răspunde din multe perspective. O criptomonedă cu potențial poate fi o atât o criptomonedă mai nouă cât și una mai veche din cele apărute pe piață, deoarece acestea au o valoare intrinsecă. Cu acestea fiind spuse, primul pas este să începi să studiezi mai mult piața și să înțelegi care dintre aceste monede se pliază pe interesele și nevoile tale. Investiția este o mutare care implică și riscuri, însă se poate dovedi a fi o alegere potrivită pe termen lung. Există diverse scenarii care pot avea loc în lumea criptomonedelor, care pot fi mai puțin plăcute sau care pot aduce un nivel mare de satisfacție și câștiguri substanțiale. Te poți bucura atât de niște câștiguri uimitoare, cât și de pierderi ireversibile. Prin comparație cu sistemul financiar tradițional, criptomonedele sunt foarte volatile și prezintă un nivel al schimbării foarte ridicat. Însă schimbarea este un lucru benefic iar volatilitatea prezintă investitorilor mai multe oportunități financiare, datorită unui grad mare de activitate pe piață.

Unii investitori caută să investească în monede cu un istoric și care au dovedit că au randament pe termen lung, în timp ce alții își îndreaptă atenția către monedele noi apărute pe piață care ar putea înregistra o creștere rapidă. Să alegi în ce să investești este un lucru complex care poate avea o sumedenie de suișuri și coborâșuri. Investitorii sunt interesați să investească în criptomonede, având în vedere evoluția pieței de criptomonede de la apariție și până astăzi, iar una dintre tehnicile pe care le folosesc este să cumpere cantități mici din mai multe monede digitale diferite. O altă modalitate prin care te poți integra pe piața de criptomonede și de a te expune la acest sector este să investești în companii, ba chiar mai mult, să investești în companii consacrate care se bucură de o popularitate crescută a blockchain-ului și a activelor cripto.

Top 9 criptomonede de investit pe termen lung

criptomonede

De-a lungul timpului au apărut un număr mare de tipuri de monede, cu același principiu la bază dar cu valori diferite, acestea fiind cu siguranță un asset al viitorului și o unealtă inspirată pentru investiție. Fiecare dintre monedele analizate regăsesc caracteristici comune, funcționează pe același principiu, sunt volatile, active, însă se diferențiază prin valoarea pe care o au si prin și performanță.

1. Bitcoin

bitcoin

Cu cel mai mare volum de tranzacționare, Bitcoin este una dintre cele mai alese monede în rândul utilizatorilor și este una dintre cele mai cunoscute monede de pe piața digitală. Acesta domină piața și este în continuare în tendințe, deși concurența a crescut brusc. Cu toate acestea, succesul pe care această monedă îl are s-a dezvoltat în timp și moneda Bitcoin a crescut treptat. Regăsit pe world wide web și sub denumirea de aur digital, acesta a înregistrat o creștere surprinzătoare de-a lungul anilor.

Cu o politică de confidențialitate transparentă, Bitcoin relevă informații despre tranzacție, făcând din acesta un instrument facil pentru a urmări criptomonedele, astfel încât părțile interesate reușesc astfel să identifice și să includă pe lista neagră monede implicate în activități criminale. Afla acum care este prețul Bitcoin.

2. Ethereum

ethereum

A doua monedă care face parte din lista celor mai bune monede de investit pe termen lung este Ethereum. Aceasta este considerată o criptomonedă mai avansată din punct de vedere tehnologic decât Bitcoin și în prezent este a doua cea mai căutată monedă pe piața digitală. Este o criptomonedă a platformei software Ethereum și în prezent, compania are o capitalizare în valoare de 170 de miliarde de dolari. ETH este descentralizat și global. Nu există nicio companie sau bancă care să poată decide să imprime mai mult ETH sau să modifice termenii de utilizare

ETH este divizibil cu până la 18 zecimale, așa că nu trebuie să cumpărați 1 ETH întreg. Puteți cumpăra fracții la un moment dat – chiar și la 0,000000000000000001 ETH dacă doriți.
Munca pe care o fac minerii menține Ethereum în siguranță și fără control centralizat. Cu alte cuvinte, ETH alimentează Ethereum.

3. Ripple

ripple

Ripple este o monedă centralizată care provine de la organizația sa fondatoare Ripple Labs. S-a dezvoltat cu rapiditate de-a lungul timpului și cunoaște o mare popularitate în rândul utilizatorilor. Ea oferă avantajul unor tranzacții rapide și are avantaje atunci când vine vorba de diferiți procesatori pentru plățile centralizate. Folosește o tehnologie crypto și blockchain dovedită și se perfecționează de peste un deceniu pentru a oferi soluții mai transparente și mai rentabile decât serviciile financiare tradiționale. Ripple reduce astfel cerințele de capital și generează noi venituri. Fondată în anul 2012, viziunea companiei țintește către un univers în care valoarea se mișcă la fel de rapid precum fluxul de informații cotidian. Rețeaua globală de plăți a Ripple include peste 300 de clienți din peste 40 de țări și șase continente.

4. Stellar (XLM)

ripple

Stellar este o monedă creată de cofondatorul Ripple Jed McCaleb și este exploatată, gestionată și administrată de compania sa fondatoare Stellar Lumens, companie cu un impact pozitiv asupra utilizatorii săi. A apărut în anul 2014 iar rețeaua prin care operează este o platformă digitală eficientă care permite integrarea tuturor criptomonedelor într-un singur portofel.
Atunci când utilizează serviciile sale, consumatorul utilizează jetoanele native Stellar Lumens XLM care sunt astfel folosite ca și combustibil pentru tranzacții. 100 de miliarde de XLM au fost creați atunci când rețeaua Stellar a intrat în funcțiune, iar în primii 5 ani de existență ai Stellar, oferta de lumeni a crescut cu 1% anual. Aproape 20 de miliarde de astfel de monede sunt scoase pe piață, iar Stellar Development Foundation păstrează celelalte 30 de miliarde pentru a dezvolta și promova Stellar.

5. Cardano

cardano

Cardano este un blockchain de generația a III-a, a cărui monedă nativă alimentează tranzacțiile la nivel de blockchain. Lansată în anul 2017, aceasta poate fi regăsită în universul criptomonedelor cu denumirea de ADA. Pentru că funcționează pe sistemul Ouroboros, și are la bază un mecanism de tipul Proof of Stake, se bucură de o mai buna eficiență și securitate spre deosebire de monedele convenționale, care funcționează pe sistemul Proof of Work. Creatorii monedei folosesc o abordare diferită, astfel acestia administrează un business bazat pe cercetare iar codul său creat este verificat matematic. Cardano promite noi caracteristici inovatoare utilizatorilor și dezvoltatorilor care găsesc criptomoneda atrăgătoare datorită optimizărilor ei. Aceasta monedă a atins limita de piață de 10 milioane de dolari în doar 3 ani de la lansare.

6. Monero

monero

Monero a fost creată în anul 2014 și este una dintre cele mai apreciate monede de pe piață datorită caracteristicilor ei. Această monedă nu utlizează blockchain-uri transparente, având ca avantaj notabil confidențialitatea pe care o oferă utilizatorilor săi. Monero este concepută pentru a fi nedetectabilă și în comparație cu alternativele disponibile la momentul apariției sale reprezintă una dintre monedele care excelează la capitolul de confidențialitate. Ea se diferențiază prin faptul că permite utilizatorilor să trimită și să primească criptomonede însă datele care rezultă din operațiunea efectuată nu sunt disponibile oricărei persoane care aruncă o privire asupra blockchain-ului.

7. Dash

dash

Denumirea acestei criptomonede vine din combinarea a două cuvinte, Digital Cash, în prescurtare Dash. Este o monedă recunoscută pe piață și se remarcă de asemenea prin confidențialitatea pe care o oferă utilizatorilor săi. Ea oferă posibilitatea de a privatiza tranzacțiile dorite și nu are probleme cu atribute precum scalabilitatea și securitatea. Astfel, nicio persoană nu poate să urmărească tranzacțiile, plățile sau transferurile unui utilizator. Este o monedă care a fost creată din dorința de a reduce costurile de tranzacționare și se dorește ca aceasta să depășească valoarea altor monede.

8. Litecoin

litecoin

Reprezintă o versiune îmbogățită a Bitcoinului și este una dintre cele cunoscute criptomonede de viitor disponibile pe piață. După Bitcoin, Etherum și Ripple, Litecoin este a patra mare criptomonedă la capitalizarea de piață. Datele arată că la data de în noiembrie 2013, Litecoin a atins rata de capitalizare de 1 milion de dolari. Litecoin a apărut în anul 2011 și a fost introdus pe piață de către Charlie Lee, fost inginer la corporația Google. Lee a spus că a fost introdus pentru prima dată în spațiul criptomonedelor în anul 2011, când a citit un articol despre o piață online care accepta doar Bitcoin ca plată. În timp ce era încă la Google, acesta a cumpărat primul său Bitcoin pe care a început să îl mineze în pregătirea sa pentru a-și dezvolta propria monedă digitală. Acesta a creat mai târziu moneda Litecoin, care nu a fost lansată în concurență cu Bitcoin, ci mai mult ca un aliat al acestuia, lucru care a favorizat apariția monedei.

9. Solana

solana

Este o monedă apărută recent, care face parte din a treia generație de criptomonede. Criptomoneda nativă a companiei Solana este SOL, care este disponibilă spre vânzare și cumpărare pe platforma de tranzacționare criptomonede. Unul dintre principalele lucruri de știut despre acestă monedă este că este foarte performantă la capitolul de viteză. Aceasta poate suporta până la 50.000 de tranzacții pe secundă și are o viteză de 400 de milisecunde în bloc. Prin comparație cu Etherum care suportă 15 sau mai puțin, aceasta are o viteză mare și se remarcă prin acest lucru. Așadar, pe măsură ce hardware-ul devine mai rapid, la fel și rețeaua.

Cum poti să cumperi criptomonede

tranzactionare criptomonede

Având toate aceste informații la îndemână mai trebuie să știi doar cum poți să cumperi criptomonede. Chiar dacă ești la început de drum este bine să nu fii temător pentru că acum că știi mai multe decât o făceai înainte poți să iei o decizie care să se potrivească dorințelor tale. Poți tranzacționa utilizând platforma de criptomonede sau puteți folosi bancomatele Bitcoin. Bitcoin România, exchange-ul cu peste 8 ani experiență în domeniu, vă oferă posibilitatea de a cumpăra Bitcoin sau alte criptomonede simplu, sigur și rapid de pe platforma de tranzacționare monede dedicată sistemului online, cât și prin rețeaua de ATM-uri crypto disponibilă în toate orașele mari din țară. Cu până la 74 de ATM-uri Bitcoin deschise în toată țara, Bitcoin România vă oferă posibilitatea de a tranzacționa ușor și fără prea mult efort, satisfăcând nevoile de trader ale dumneavoastră.

Dacă sunteți la început de drum, am creat pentru dumneavoastră diversitate în tranzacționare, ceea ce vă oferă dumneavoastră beneficiul de a tranzacționa indiferent de nivelul de experiență pe care îl aveți.

Există un număr mare de criptomonede pe piață și de asemenea un număr aflat într-o continua creștere a celor interesați să investească în acestea. Trăind într-un univers al tehnologiei și al informației, internetul devine un loc tot mai cuprinzător. Acest lucru conduce la luarea unei decizii mai bine documentate, aspect care poate genera profituri pe termen lung. Care sunt cele mai de bune criptomonede de investit va rămâne o decizie a dumneavoastră, dar despre investiția în criptomonede puteți găsi mai multe și în alte articole de pe blog.

Dacă alegeți să investiți în criptomonede trebuie să luați în considerare si volatilitatea pieței, și să fiți sigur că banii investiți sunt unii pe care îi monitorizați cu atenție, astfel încât să genereze câștiguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *