Ce este dominanta Bitcoin si cum arata in prezent

29 septembrie 2022 Uncategorized

Articol scris de BTC RO

bitcoin

Odată cu apariția primei monede, Bitcoin, în 2009, comercianții caută în mod constant instrumentele necesare pentru a descoperi noile tendințe în piața crypto. Totodată, de la Bitcoin și până în prezent au apărut o sumedenie de alte noi proiecte criptografice, unele născându-se pentru a rezolva problemele tehnologiei blockchain, altele pentru a face rețeaua Ethereum mai eficientă. Presupun că și tu te-ai întrebat de multe ori care este diferența dintre Bitcoin și celelalte monede digitale pe piața de criptomonede și care dintre acestea sunt cele mai importante.

În continuarea acestui articol vom discuta despre dominanța Bitcoin în 2022 și vom defini acest termen. De ce este important să cunoști acest aspect? Pentru că dominanța Bitcoin te poate ajuta să determini ce poți tranzacționa mai eficient, BTC sau altcoins. După finalizarea acestui articol vei putea aplica factorii explicați în luarea tuturor deciziilor tale.

Dominanța Bitcoin

Dominanța Bitcoin este raportul dintre capitalizarea de piață Bitcoin și capitalizarea totală de piață a tuturor monedelor. De exemplu, dacă capitalizarea de piață a tuturor monedelor inclusiv Bitcoin este de 2T dolari și capitalizarea de piață a BTC este de 1T USD, atunci înseamnă că dominanța BTC este de 50%.

De ce este asta important? Pentru că relația dintre dominanța Bitcoin și capitalizarea totală de piață duce la raportul de preț. Când dominanța Bitcoin scade, altcoins cresc, aceasta fiind o informație utilă pentru toți traderii. Dacă nu știi ce înseamnă trading, te invităm să consulți articolele noastre anterioare despre tranzacționarea de criptomonede. Atunci când dominanța Bitcoin este în scădere pentru o perioadă mai lungă de timp, se folosește termenul de altcoins season.

Dar ce este dominanța Bitcoin și cum ne poate ajuta? Dacă ne uităm pe graficul dominanței Bitcoin vei observa că Bitcoin a dominat piața în primii ani de existență, având o dominanță de peste 90%, iar minimul a fost la 33% în 2018, atunci când au început să apară altcoins. În 2021, Bitcoin avea o dominanță de piață de 60-70%, până la tendința descendentă din martie.

investitie in criptomonede

De reținut este faptul că o să vrei să tranzacționezi Bitcoin atunci când domină piața și este într-un trend ascendent, urmând să investiți în alte monede care au capitalizări mari cum este ETH, atunci când dominanța Bitcoin scade.

De cele mai multe ori, tendința descendentă are loc pe piețele bull, pentru că o piață bull tinde să propulseze alte criptomonede. Atunci când se retrage această tendință este semnul unui bear market.

Pe scurt este important să înveți să citești graficul de dominanță Bitcoin, fiind un indicator care te ajută să faci o predicție precisă. Pentru asta trebuie să faci și propria cercetare amănunțită, înainte de a începe să faci tranzactionarea criptomonedelor propriu-zisă.

În ultimele zile, pentru prima dată din 2018, dominanța Bitcoin în prezent este de 37% (informație obținută în septembrie 2022 în momentul scrierii acestui articol). Cu o dominanță Bitcoin scăzută din ce în ce mai mult, putem spune că ne aflăm în altcoins season. Atunci când dominanța Bitcoin crește, trebuie să fii atent și să ieși treptat din altcoins.

De reținut!

  1.  Când dominanța Bitcoin crește, în general, altcoins își pierd valoarea;
  2. Când dominanța Bitcoin scade, în general, altcoins își cresc valoarea.

Ce este capitalizarea de piață?

capitalizarea de piata

În cazul unei criptomonede, capitalizarea de piață (market cap) înseamnă valoarea totală a monedelor care au fost extrase până acum. Calculul pentru limita de piață este urmatorul: înmulțirea numărului de monede în circulație cu prețul curent al monedei respective.

Spre exemplu, în 2021 existau 18 milioane de Bitcoin în circulație. Prețul BTC se tranzacționa la ATH de 60k dolari, atunci capitalizarea de piață era de 1.1 trilioane de dolari, aceasta fiind și valoarea totală a rețelei. Această valoare trebuie comparată cu alte piețe. Valoarea pieței aurului este de 10 trilioane de dolari.

Dominanța Bitcoin și capitalizarea de piață

După cum spuneam, dominanța Bitcoin folosește capitalul de piață Bitcoin și capitalul de piață total al criptomonedelor pentru calcul. În general, direcția capitalului total al pieței crypto urmează Bitcoin. Dacă există dorință de cumpărare Bitcoin, întreaga piață tinde să crească. Acest lucru se datorează și faptului că Bitcoin este prima și cea mai cunoscută monedă. Acest lucru duce la capitalizarea de piață mare.

Ce influențează dominanța Bitcoin?

dominanta Bitcoin

Dacă la început, dominanța Bitcoin era aproape totală, fiind singura monedă în circulație, după apariția altor criptomonede de viitor, dominanța Bitcoin a început să scadă. De exemplu, atunci când au apărut ICO-urile, dominanța Bitcoin a scăzut la 35%. Atunci când acele proiecte nu s-au dovedit ca fiind bune, atunci dominanța Bitcoin a crescut.

Începând cu 2021, dominanța Bitcoin a scăzut, pe măsură ce investițiile în altcoins au început să crească și știrile media negative se îndreptau spre Bitcoin, odată cu interzicerea minării de criptomonede în China.

De reținut!

Dominanța Bitcoin este influențată de:

  1. Valoarea de piață Bitcoin;
  2. Valoarea totală a pieței criptomonedelor.

Piața crypto este un ecosistem complex. Prin urmare, nu poți utiliza un singur indicator pentru a determina direcția pieței. Dacă te bazezi doar pe dominanța Bitcoin, poți pierde sau poți avea un rezultat incorect. În plus, numărul de altcoins este în creștere, ceea ce înseamnă că dominanța Bitcoin nu o să mai fie, în viitor, un indice pentru determinarea prețului.

În prezent, există o sumedenie de proiecte noi, dar este important înainte de a investi să ții cont de mai mulți indicatori, nu doar de dominanța Bitcoin. Dominanța Bitcoin este unul dintre acești indicatori. Când dominanța Bitcoin crește, în general, altcoins își pierd valoarea și când dominanța Bitcoin scade, în general, altcoins își cresc valoarea. Dacă dominanța Bitcoin este jos, trebuie să te orientezi către o altă criptomonedă cu o capitalizare de piață mare, cum este ETH.

Indiferent de alegerea ta, moneda pe care o cumperi trebuie să aibă o istorie și o echipa de încredere care se ocupe de dezvoltarea proiectului. Pe blogul nostru găsești articole care dezvoltă acest subiect, prezentând câteva proiecte cu potențial. După cum am spus, alegerea monedelor trebuie să fie întotdeauna o alegere personală.

Sperăm că acest articol a răspuns întrebărilor tale și ești pregătit să intri într-unul dintre cele mai fascinante domenii financiare din ultimii 10 ani. Acest articol nu oferă sfaturi financiare. Tranzacționarea de criptomonede rămâne întotdeauna o alegere personală.

Bitcoin România vă oferă posibilitatea de a cumpăra simplu, sigur și rapid orice monedă disponibilă, cu un comision avantajos. Bitcoin Romania oferă cea mai există rețea de ATM-uri crypto, cu o interfață friendly, ușor de folosit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV