Trading: Ce Înseamna Conceptul de Trading Online

27 iunie 2022 Uncategorized

Articol scris de BTC RO

trading

Bitcoin și celelalte criptomonede au fost subiecte fascinante pentru oameni încă de la apariția primei monede, în 2008 și prima tranzacție în 2009, dar care încă este un tabu pentru mulți. Ultimul deceniu a adus de la sine o nouă tehnologie revoluționară, blockchain, dar și noi mijloace de comunicare online, ca urmare a dezvoltării de platforme care să faciliteze tradingul și tranzacțiile online. Acestea au devenit accesibile maselor largi, dar domeniul și termenii folosiți rămân la stadiul de învățare.

Următorul articol își are ca principal scop să explice ce înseamnă trading și cum alegem tool-urile necesare, care să se plieze pe nevoile fiecăruia.

Online trading

Conform definiției agreate de specialiști, trading online reprezintă activitatea de cumpărare și vânzare a unui instrument financiar. Activitatea de trading înseamnă să speculezi într-o criptomoneda pentru a obține un profit pe termen scurt, mediu sau lung.

Terminologia, ca multe alte cuvinte, a plecat din limba engleză care tradus înseamnă tranzacționare. Tranzacționarea criptomonedelor este un termen asociat cu vânzarea și cumpărarea unui activ în lipsa acestuia, adică fără să o vezi fizic. Criptomonedele fiind bani virtuali, aceștia nu au o reprezentarea reală.

În mod obișnuit, termenul este utilizat pentru cei care fac acțiuni pe termen scurt, comercianții intrând și ieșind în mod activ de pe o poziție pe o perioadă scurtă de timp, aceasta însemnând specularea pieței. Însă această informație nu este întru totul adevărată, existând în spate mai multe strategii precum:

  • scalping – vânzări și cumpărări în intervale scurte de timp, uneori și la distanță de câteva secunde
  • tranzacționarea zilnică – day trading
  • tranzacționarea swing – urmărind valurile mai mici ale pieței
  • tranzacționarea tendințelor

Conform Investopedia tradingul înseamnă „cumpărarea și vânzarea frecventă a unor instrumente financiare, cu scopul de generarea a unui profit care să depășească prețul de cumpărare și pe cel de deținere.”

Diferența dintre trading și investiție

investitie crypto

Principiul dintre cele două este asemănător, în timp ce așteptările și mișcările în piață sunt diferite. Pentru a înțelege principiul mai bine, vom oferi exemple concrete. În timp ce un investitor cumpără Bitcoin, spre exemplu la un anumit preț, acesta va sta cu cantitatea respectivă în portofel un timp îndelungat, având ca așteptare un randament anual de 10% până la 15% pe an. Tradingul în schimb este o activitate care generează randamente superioare investițiilor, însă prezintă și riscuri mai mari pentru capitalul investit și așteptările lor sunt asupra unui randament de 10% pe lună.

Tranzacționarea online – ce este acela un trader

Această secțiune a articolului prezintă profilul unui trader, dar poate fi considerată și o secțiune cu sfaturi pentru traderi de criptomonede, în cazul în care ești pasionat de risc și vrei să înveți modalitățile prin care poți tranzacționa.

Putem defini un trader prin 3 categorii distincte, dar complementare în aceeași măsură:

1️⃣ Analistul – un adevărat trader analizează contextul unui instrument, pe baza analizei fundamentale și a celei tehnice.

2️⃣ Traderul propriu zis este cel care cumpără și vinde Bitcoin, cu scopul de a genera câștig din diferența dintre vânzare si cumpărare.

3️⃣ Managerul de risc este traderul care știe să gestioneze riscul pe care și-l asumă pentru a rămâne pe profit și pentru a putea continua activitatea fără pierderi.

După cum ai descoperit până în acest punct al articolului, un trader poartă mai multe mănuși, pentru a-și desfășura activitatea. Acesta este un profesionist al piețelor financiare, cunoscând modul de funcționare și intuiește fluctuațiile de preț pentru a putea obține profit. Dacă sunteți deja în domeniul crypto și vreți să știți cum puteți să faceți trading, în continuare vom discuta despre platforma de tranzacționare criptomonede și despre cum facem alegerea corectă.

Unde tranzacționezi criptomonede?

tranzactionare criptomonede

Pentru a face trading online, trebuie să ai în vedere cele 4 exemple:

  1. Poți să te înscrii la cursuri de trading sau de formare pentru a înțelege principiile de funcționare ale piețelor financiare.
  2. O altă modalitate este de a face tranzacționare propriu-zisă, învățând din propriile greșeli
  3. Să citești declarațiile specialiștilor din domeniu pentru a analiza scenariul favorabil ție.
  4. Să efectuezi ordine de vânzare și de cumpărare conform analizei efectuate anterior.

Pentru început trebuie să știi că sunt mai multe mijloace prin care poți face trading (ATM și platformă). Platforma online Bitcoin Romania oferă nenumărate mijloace prin care să vă bucurați de o experiență plăcută de tranzacționare. Bitcoin Romania oferă simplitate, rapiditate, diversitate, instrumente complexe și stabilitate. Prin Bitcoin Romania aveți un element diferențiator în comparație cu competitorii noștri. La Bitcoin Romania, fie că vorbim despre platformele online, fie că vorbim despre ATM Bitcoin, aveți zilnic consultanță prin customer support. Și acesta nu este singurul avantaj pe care-l oferim. Aveți posibilitatea de a discuta direct cu traderi specializați în piața crypto, cu experiența proprie de tranzacționare de peste 7 ani și cu vechime în cadrul companiei de peste 5 ani. Atunci când un om al cărui principal interes este de a vă ajuta, discuția decurge într-un mod natural și beneficiați de informații financiare pe care de cele mai multe ori nu le găsiți nicăieri. Experiențele personale ale traderilor noștri sunt învățăturile dumneavoastră. Cu un discurs prietenos, cu o atitudine profesională și cu un bagaj larg de cunoștințe, aceștia fac pe oricine să înțeleagă cum funcționează piața criptomonedelor și care sunt principiile fundamentale ale platformei.

Tranzacționarea criptomonedelor

bitcoin trading

Pentru finalul articolului, vom discuta despre cele mai tranzacționate criptomonede și de ce sunt atât de apreciate de traderi. Făcând o listă, primele 5 criptomonede în rândul analiștilor și a traderilor sunt: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin și Uniswap.

Bitcoin este o monedă digitală creată de o persoană (sau un grup de persoane) a cărui identitate a rămas anonimă până în prezent, cunoscut sub numele de Satoshi Nakamoto, în 2009. Deținătorii de Bitcoin pot folosi diverse platforme pentru a tranzacționa moneda în fiat, cum ar fi dolari, euro sau RON, sau le pot schimba în bunuri și servicii.

Ethereum este o platformă dezvoltată de Vitalik Buterin. Tranzacționarea se realizează printr-un activ crypto numit ETH.

Ripple nu este considerată o criptomoneda neapărat, cu toate că poate fi tranzacționată cu activul XRP. Aceasta este o rețea de plați digitale și un protocol bazat pe o platformă descentralizată peer-to-peer. Ripple folosește un mecanism unic de consens distribuit, spre deosebire de monedă Bitcoin care utilizează blockchain.

Litecoin cu simbolul LTC a fost înființată în 2011 de Charlie Lee și, asemenea BTC-ului, este o criptomonedă peer-to-peer. De asemenea, moneda se bazează pe codul sursa original al Bitcoin.

Uniswap este un protocol pe Ethereum pentru schimbul de jetoane ERC20. Uniswap este conceput ca un instrument pentru comunitate pentru a tranzacționa jetoane fără taxa și folosește o ecuație matematică simpla și grupuri de jetoane pentru a-și face treaba. Uniswap este tranzacționat cu simbolul UNI.

Indiferent dacă ești începători sau ai deja experiență în piața crypto este foarte important să ții cont de platforma de care tranzacționezi și de regula de aur: să nu investești niciodată banii pe care nu ești dispus să-i pierzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *