TOP 10 criptomonede NOI cu potential

18 noiembrie 2021 Uncategorized

Articol scris de Alexandra Popescu

analiza criptomonede cu potential

Desigur ca anul 2020 a fost un an greu pentru toata lumea, cu o pandemie globala, cu lockdown, cu o frica permanenta pentru recesiune financiara, cu cresterea necontrolata a inflatiei prin printarea fiatului de catre guverne, oamenii au gasit in criptomonede o alternativa perfecta. Dar anul trecut nu a fost o exceptie, de la aparitia si cresterile pretului Bitcoin, oamenii au inteles necesitatea banilor virtuali si au aparut tot mai multe criptomonede noi.

Companiile incep sa vada diferentele dintre banci si exchange-urile de crypto. Tesla si MicroStrategy si-au pus tezaurul companiilor in Bitcoin. De ce? Este simplu. Bitcoin iti aduce profit, in timp ce bancile retin comisioane exorbitante, au conditii ascunse si in final tot ce ai depus in banca, ajunge peste un an sa nu mai aiba aceeasi valoare. Un alt motiv ar fi cresterea inflatiei, care duce, din pacate, la devalorizarea banilor fiduciari. Despre devalorizare nu auzim pentru prima data acum, in 2020. Daca nu ne credeti, ganditi-va cat valora salariul dumneavoastra actual in urma cu 10 ani. Sau si mai bine, cate lucruri iti puteai cumpara cu 1 leu. Din acest motiv, tot mai multe creiere inteligente isi indreapta atentia catre crearea de proiecte de viitor cu potential.

Despre Bitcoin, Ether, Ripple si alte monede stiti deja, haideti sa vedem impreuna care sunt monedele din 2021 din categoria criptomonede recente. In acest articol o sa va prezentam cele mai noi monede, despre care se discuta in randul traderilor, dar nu facem recomandari in sensul cumpararii acestor monede, doar mentionam ca urmatoarele par a fi proiecte de viitor cu potential.

1. Shiba Inu (SHIB)

shiba inu

Moneda este, potrivit site-ului oficial, DogeCoin Killer si este o platforma descentralizata. Moneda a fost creata anonim in august 2020 de o persoana sau un grup de persoane care poarta numele de Ryoshi. Moneda meme a castigat rapid utilizatori datorita farmecului dragut al monedei care intruchipeaza un catel. Desigur, atractia a venit si din partea personalitatilor mari care si-au aratat interes fata de aceasta moneda cum sunt Elon Musk si Vitalik Buterin.

Shiba Inu este bazata pe Ethereum al algoritmului de minerit bazat pe Srypt al Dogecoin. Moneda face parte dintr-o serie de criptomonede cu aceasta tema canina, printre care se numara si Baby Dogecoin (Baby Doge), Dogecoin (DOGE), JINDO INU (JIND), Alaska Inu (LAS) si Alaskan Malamute Token (LASM). Aceste jetoane cu valoare mai mica au atras investitori care au ratat pompa Dogecoin de la 0,0002 la aproape 0,75 USD.

Pe 17 septembrie 2021, Coinbase, cel mai mare schimb de criptomonede din SUA, a listat Shiba Inu pe platforma lor. Aceasta stire a facut ca pretul Shiba Inu sa creasca cu peste 40% in urmatoarele doua zile, aducand din nou simbolul cainelui in centrul atentiei.

2. Axie Infinity (AXS)

axie infinity

Axie Infinity este un joc de tranzactionare bazat pe blockchain, care este partial detinut si operat de jucatori. Inspirat de jocurile populare precum Pokemon si Tamagotchi, Axie Infinity le permite jucatorilor sa colecteze, sa creasca, sa lupte si sa schimbe creaturi bazate pe monede cunoscute sub numele de Axies.

Fiecare Axie este o moneda de tip NFT si pot fi colectionate in functie de clasa din care face parte sau raritate. Moneda a fost creada in 2018 de Sky Mavis, un dezvoltator de jocuri axate pe tehnologie.

Fiecare Axie are sase din sutele de parti diferite ale structurii unei monede, fiecare avand propria miscare diferita de lupta. Acest lucru produce, in esenta, o varietate nesfarsita de Axie. Detinatorii de jetoane AXS vor putea in curand sa-si mizeze jetoanele pentru a primi recompense regulate. Dar, spre deosebire de alte active mizabile, detinatorii AXS vor trebui, de asemenea, sa voteze si sa joace pentru a-si revendica recompensele.

3. Rarible (RARI)

rari coin

Rarible este un NFT si o platforma de emitere, care utilizeaza simbolul RARI. Utilizatorii platformei pot crea cu usurinta monede unice pentru articole digitale, lucrari de arta, jocuri si multe altele. Platforma ofera utilizatorilor o piata cu functii complete, care este filtrata si sortata folosind diferite categorii pentru a crea o experienta de utilizator usoara.

Oricine poate crea si posta NFT-uri pe piata Rarible. Tokenul RARI este un pilon fundamental al platformei, deoarece este folosit pentru a recompensa utilizatorii activi si pentru participarea la protocol.

Rarible intentioneaza sa devina mai mult decat o piata pentru obiecte de colectie digitala si arta prin tehnologia blockchain. Platforma este folosita pentru a crea NFT-uri printr-un proces extrem de simplu, care o face accesibila celor cu putina experienta cu NFT. Le permite artistilor sa creeze si sa vanda produsele in mod digital, beneficiind de securitatea oferita de tehnologia blockchain.

Protocolul Rarible este o solutie la limitarile cu care se confrunta piata proprietatii intelectuale, cum ar fi cerintele dificile de licentiere. In schimb, NFT-urile reprezinta o alternativa usor accesibila si disponibila oricui cu doar cateva click-uri.

4. Uniswap (UNI)

uniswap

Uniswap este un protocol de tranzactionare descentralizat, cunoscut pentru rolul sau in facilizarea tranzactionarii automate cu monede financiare descentralizate (DeFi). Uniswap a fost lansat in noiembrie 2018, dar a castigat o popularitate considerabila anul acesta datorita fenomenului DeFi si cresterii asociate.

Moneda iși propune sa mentina automatizarea tranzactionarii cu tokenuri si complet deschisa oricarui detinator, imbunatatind in acelasi timp eficienta tranzactionarii fata de cea de pe schimburile traditionale. Aceasta isi propune sa rezolve problemele de lichiditate cu solutii automate, evitand problemele care au afectat primele schimburi descentralizate.

In septembrie 2020, Uniswap a facut un pas mai departe prin crearea si acordarea propriului token de guvernare, UNI. Acest lucru a adaugat atat potentialul de profitabilitate, cat si capacitatea utilizatorilor de a-si modela viitorul – un aspect atractiv al entitatilor descentralizate. Prin automatizarea procesului, protocolul stimuleaza activitatea prin limitarea riscului si reducerea costurilor. De asemenea, mecanismul elimina cerintele de identitate pentru utilizatori si, din punct de vedere tehnic, oricine poate crea un pool de lichiditat.

Potrivit Uniswap, simbolul lor de guvernare (UNI) a fost creat pentru a „consacra oficial Uniswap ca infrastructura detinuta public si auto-sustenabila, continuand sa-si protejeze cu grija calitatile indestructibile si autonome”.

5. Solana (SOL)

solana

Solana este un proiect open source extrem de functional, care se bazeaza tehnologia blockchain pentru a oferi solutii de finantare descentralizata (DeFi). In timp ce ideea si munca initiala asupra proiectului au inceput in 2017, Solana a fost lansata oficial in martie 2020 de Fundatia Solana.

Protocolul Solana este conceput pentru a facilita crearea de aplicatii descentralizate (DApp). Acesta isi propune sa imbunatateasca scalabilitatea prin introducerea unui consens de proof-of-history (PoH) combinat cu consensul de proof-of-stake (PoS).
Datorita modelului inovator de hibrid, Solana se bucura de interes din partea comerciantilor mici si a institutiilor. Un accent semnificativ pentru Fundatia Solana este de a face finantele descentralizate accesibile la o scara mai mare.

Bitcoin Romania, cel mai mare exchange crypto va ofera posibilitatea de cumparare criptomonede atat prin platformele online, cat si prin intermediul unui ATM Bitcoin, simplu, sigur si rapid, cu cel mai mic comision din piata. Blog-ul nostru prezinta previziuni ale criptomonedelor, sustinute de analisti si foarte atent documentate. Nu va sfatuim sa cumparati decat acele monede in care aveti cu adevarat incredere, a caror white paper l-ati citit si ii intelegeti scopul si misiunea. Cel mai important, nu va sfatuim sa investiti bani pe care nu sunteti dispusi sa-i pierdeti. Piata crypto este foarte frumoasa, dar sufera volatilitate, ceea ce poate insemna, mai ales pentru un incepator, risc ridicat.

În continuare vom discuta despre criptomonedele noi cu potențial, care și-au dovedit utilitatea de-a lungul scurtei istorii din spate. După cum știm deja, piața financiară traversează o perioadă de instabilitate și putem considera în acest moment că ne situăm într-o piață bear market. Despre ce înseamnă o piața bear market și cum putem gestiona aceste scăderi, puteți găsi mai multe informații pe blogul nostru. Haide să vedem împreună ce alte criptomonede fac parte din categoria monede virtuale cu potențial.

6. CARDANO (ADA)

cardano

Cardano (ADA) este o criptomonedă relativ nouă și chiar dacă a fost înființată în 2015, ea face parte din cele mai noi criptomonede. Aceasta folosește o tehnologie specială cu două blockchain-uri. Primul este folosit pentru tranzacționarea de criptomonede, iar cel de-al doilea bloc gestionează smart contracts. ADA este considerată ca fiind principalul competitor al Ethereum și este folosită de multe ori ca alternativă. Taxele din rețeaua ETH a crescut considerabil în ultima perioadă. Rețeaua folosește protocolul Proof of Stake, un software verificat. Tranzacțiile sunt verificate de cumpărători printr-un anumit număr de monede, garantând astfel corectitudinea blocurilor noi. Dacă tranzacția plasată este incorectă sau nu poate fi citită în bloc, aceștia își pierd monedele pe loc. Dacă totul este bine sunt recompensați pentru fiecare nou bloc creat.

Conform capitalizării de piață, Cardano este în topul 10 a monedelor digitale. Ea este foarte populară în rândul investitorilor datorită potențialului tehnologic mare pentru dezvoltarea aplicațiilor descentralizate.

7. TRON (TRX)

tron trx

Tron a fost lansată în septembrie 2017. După oferta inițială de monede, ea a fost lansată oficial în iunie 2018. În urma acestor evenimente, și-a câștigat rapid locul în top 20 criptomonede, iar acum, datorită capitalizării de piață este poziționată în topul nostru, în top 10 criptomonede noi. La vremea respectivă, anunțul lansării a venit de la principalul dezvoltator al rețelei Justin Sun. Aceasta monedă a luat naștere ca o platformă special creată pentru partajarea conținutului din rețeaua Ethereum. Ideea era ca TRON să despartă datele altor persoane și reclamele de mecanismele clasice ale rețelei.

Tron este o platformă descentralizată de divertisment și de partajare de conținut a utilizatorilor de blockchain și peer-to-peer (P2P) de tehnologie. Tron are deja parteneriate majore, cu nume sonore, cum ar fi Samsung.

TRX este considerată o criptomonedă de top, fiind creată pentru a oferi soluții din industrie. Tron a atras atenția experților pe piața cripto și și-a asigurat o capitalizare de piață mare de 6.308,650,921 EURO. Moneda este cunoscută ca modalitate de guvernare, iar platforma rulează pe TRON Virtual Machine, sau pe scurt TVM. TVM executa contractele inteligente, care fac parte din rețeaua TRON. Un consens delegat-proof-of-stake, sau DPoS, este utilizat pentru a permite o securitate ridicată în întreaga rețea. Cei care dețin TRX joacă un rol important în modelarea viitorului întregii platforme blockchain.

8. EOSIO (EOS)

eos

EOSIO sau EOS, cum este cunoscut de majoritatea, este una dintre cele mai ambițioase platforme, aceasta promițând cea mai bună rețea pentru smart contracts. EOS pune scalabilitatea în centrul ecosistemului său, alături de Dapps, precum Ethereum și Tron.

Atunci când prima ofertă inițială de monede (ICO) a fost lansată în iulie 2017, aceasta a zguduit lumea blockchain. EOS s-a impus ca una dintre primele 5 criptomonede în decurs de doi ani de la lansare. A oferit o concurență intensă atât liderilor de piață (cum ar fi Ethereum), cât și noilor intrați (cum ar fi Tron și NEO).

Protocolul întruchipează majoritatea atributelor unui real calculator, cum ar fi procesatorul hardware și GPU-urile pentru procesare, memoria RAM, stocarea pe hard disk, împreună cu resursele de calcul distribuite uniform între deținătorii de criptomonede EOS. Aceasta funcționează ca un software centralizat, ca un sistem de contracte inteligente și sisteme de operare descentralizat și, mai mult decât atât, elimină taxele de tranzacție și efectuează milioane de tranzacții pe secundă.

Scopul platformei este de a prezenta găzduirea descentralizată a aplicațiilor, capacitatea de contract inteligent și stocarea descentralizată a soluțiilor enterprise care rezolvă problemele de scalabilitate ale blockchain-urilor precum Bitcoin și Ethereum, dar și eliminarea taxelor pentru toți utilizatorii. Platforma poate realiza acest lucru prin multi-threaded, fiind capabil să funcționeze pe mai multe nuclee PC și prin folosirea dovezii de miză atribuită protocolul său de consens.

9. CHAINLINK (LINK)

chainlink

Chainlink (LINK) este un criptomonedă fondată în 2017 de Steve Ellis și Sergey Nazarov. Proiectul a fost dezvoltat prin dezvoltarea unui crowdfunding, adică un ICO, reușind să strângă 32 de milioane de dolari pentru finanțarea proiectului. În anul 2019, Chainlink a obținut parteneriate însemnate cu nume importante precum Google, Oracle și Microsoft și a fost, de asemenea, listată în cele mai mari burse de criptomonede din lume.

Anul 2020 a însemnat impunerea monedei, fiind considerate cea mai importantă soluție de tip oracol și cea mai mare valoare din piață. Chainlink este granița dintre lumea reală, DeFi și dApps. Este blockchainul în care aceste trei lumi se întâlnesc și comunică între ele. Acest lucru este posibil cu ajutorul Oracles, serviciile terțe, care permit blockchain-ului să interacționeze cu lumea fizică și să înregistreze date și informații. Chainlink reușește să pună în mișcare un lanț de contracte inteligente care funcționează în rețeaua Ethereum, creând o infrastructură operațională descentralizată și auto susținută.

Soluțiile oferite de Chainlink sunt folosite în aproape orice proiect care necesită informații produse de oracole. Se poate spune că fără soluția oracol a lui Chainlink, dezvoltarea pieței de criptomonede ar fi fost mai lentă, iar majoritatea celor mai semnificative inovații de pe piață nu ar fi fost posibile din punct de vedere tehnic. Viitorul Chainlink sună promițător. În teorie, în viitor, smart contracts vor înlocui fiecare contract trimis în formă digitală. Potențialul contractelor inteligente este imens, iar acestea pot schimba modul în care oamenii încheie un contract. Întregul potențial al contractelor inteligente ar fi foarte dificil fără Chainlink.

10. IOTA

iota

IOTA a fost lansată în 2016 ca un registru public fără lanțuri, fără blocuri și fără taxe. Numele său reprezintă aplicația Internet of Things și, în loc de blockchain, folosește o nouă tehnologie numită Tangle. Moneda de bază se numește MIOTA și, fără taxe de tranzacție, această rețea este concepută extrem de bine pentru a gestiona o cantitate mare de microplăți pentru a alimenta IOT. Ce o face interesantă? Este o platformă care permite tranzacții rapide între dispozitivele conectate IOTA. Am ales să o adăugăm în această listă datorită creșterilor IOT.

IOTA își propune să îmbunătățească unele defecte tehnice ale blockchainului despre care consideră că împiedică adoptarea în masă. Pe măsură ce adoptarea blockchain a crescut, scalabilitatea a devenit un factor limitat. Blocurile create se grăbesc să finalizeze actualizările rețelei, utilizatorii se confruntă cu timp lungi de așteptare a tranzacțiilor și taxe din ce în ce mai mari. De asemenea, blockchain a devenit din ce în ce mai centralizat și recompensele devin competitive, acestea fiind factori împotriva scopului principal al apariției lor. Acest lucru este valabil mai ales pentru blockchainurile Proof-of-Work. În ciuda acestui fapt, nevoia de sisteme descentralizate fără permisiune continuă să crească.

Bitcoin Romania, cel mai mare exchange crypto vă oferă posibilitatea de a cumpăra criptomonede atât prin platformele online, cât și prin intermediul unui ATM Bitcoin, simplu, sigur și rapid, cu cel mai mic comision din piața. Blog-ul nostru prezintă previziuni ale criptomonedelor, susținute de analiști și foarte atent documentate. Nu vă sfătuim să cumpărați decât acele monede în care aveți cu adevărat încredere, a căror white paper l-ați citit și îi înțelegeți scopul și misiunea. Cel mai important, nu vă sfătuim să investiți bani pe care nu sunteți dispuși să-i pierdeți. Piața crypto este foarte frumoasă, dar suferă volatilitate, ceea ce poate însemna, mai ales pentru un începător, risc ridicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV