Ontario, Canada: plata impozitelor in crypto – posibila din aprilie

29 martie 2019 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

La 10 ani de la aparitia Bitcoin, cryptomonedele si tehnologia blockchain sunt din ce in ce mai des folosite de publicul larg. Fie ca este vorba despre tranzactii imobiliare cu cryptomonede sau servicii de transport public care accepta crypto, un lucru este clar: tot mai multe institutii realizeaza utilitatea cryptomonedelor. Canada face parte din statele unde gradul de constientizare crypto este la un nivel ridicat, 85% dintre canadieni avand cunostinte despre Bitcoin. Acesta este motivul pentru care autoritatile unui oras din Ontario au hotarat sa lanseze un program pilot care va permite locuitorilor sa plateasca impozite pe proprietate cu Bitcoin.

Colaborarea va permite rezidentilor orasului din Ontario sa plateasca impozitele in Bitcoin in prima faza. Procesatorul de plati va realiza conversia in dolari canadieni si va transfera platile catre oras. Momentan rezidentii vor putea plati impozitele doar in BTC, insa autoritatile nu exclud ca pe viitor sa accepte plati si in alte cryptomonede precum Ethereum, Litecoin si Ripple pe viitor. Primarul orasului Innisfil, Lynn Dollin, a declarat ca noul program pilot este o demonstratie a faptului ca intreaga comunitate acorda o importanta sporita inovatiei.

Consiliul orasului Innisfil a votat aprobarea programului in cursul acestei saptamani, iar autoritatile vor colabora cu procesatorul de plati crypto Coinberry Pay. Incepand din luna aprilie a acestui an, locuitorii orasului din Ontario sa isi plateasca taxele in BTC, ceea ce marcheaza o piatra de hotar in adoptarea cryptomonedelor in Canada: este prima data cand o localitate din acest stat permite plata in crypto.

In ceea ce priveste Statele Unite, Ohio este primul stat care permite companiilor sa plateasca impozite folosind Bitcoin. Portalul de plati creat de catre biroul de trezorerie al statului accepta cryptomonede pentru 23 de tipuri de taxe, Ohio devenind astfel primul stat din Statele Unite ale Americii si unul dintre primele guverne din lume care accepta cryptomonede. Momentan aceasta procedura este disponibila numai intreprinderilor, insa autoritatile au declarat ca intentioneaza sa extinda serviciul si in cazul contribuabililor individuali.

Sursa: https://www.cbc.ca/news/canada/toronto/innisfil-property-tax-uber-ontario-bitcoin-crypto-1.5075961

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *