SEC amana verdictul pentru un nou ETF Bitcoin pana pe 16 mai

1 aprilie 2019 bitcoin, ethereum

Articol scris de Mirona Noru

SEC (Security and Exchange Comission) din Statele Unite al Americii amana verdictul privind propunerile depuse pentru un nou ETF Bitcoin pana la data de 16 mai, in ciudat entuziasmului intregii comunitati crypto. Prima propunere a fost depusa in data de 15 februarie si a fost inregistrata intr-un mod oficial in Registrul Federal.

Acum ca noua data de aprobare (sau dezaprobare) a acestor propuneri a fost schimbata (iarasi), SEC trebuie sa se pregateasca pe deplin in maximum 240 de zile de la momentul anuntului pentru a lua cea mai eficienta decizie si are in jur de 45 de zile sa ia in considerare fiecare noua propunere.

In consecinta, Comisia a dezvaluit vineri, 29 martie, ca va: „Fie aproba sau dezaproba, fie initiaza proceduri pentru a face constatari, trebuie sa se anunte oficial daca se va respinge sau nu modificarea propusa a regulii pana joi, 16 mai 2019.

In prezent, SEC a inregistrat mai mult de 30 de comentarii pentru decizia luata pentru extinderea datei de aprobare a ETF. In plus, SEC efectueaza o revizuire profunda a unei alte propuneri a ETF care a fost depusa in urma cu aproape 12 luni de catre VanEck si SolidX, care lucreaza impreuna cu CBOE BZX Exchange. Aceasta propunere particulara a fost ulterior retrasa in luna ianuarie a acestui an, din cauza inchiderii de catre guvernului Statelor Unite.

Reactia pe piata crypto: Bitcoin nu a vazut aproape nicio miscare a preturilor de la deschiderea sesiunii de tranzactionare, in crestere de la aproximativ 4 105 USD, la 4.135 $ in momentul redactarii articolului, potrivit CoinMarketCap. Privind graficul sau saptamanal, pretul actual este cu doua procente mai mic decat valoarea BTC inregistrata in decursul saptamanii trecute.

Ethereum (ETH) isi pastreaza poziția de cel mai mare altcoin conform capitalizarii, care este de aproximativ 14,9 miliarde de dolari. Cel de-al doilea cel mai mare altcoin, Ripple (XRP), are un plafon de piata de aproximativ 12.9 miliarde dolari. De asemenea, ETH a inregistrat putine modificari astazi, in crestere cu doar 1% si pozitionandu-se in jurul valorii de 143$ (la momentul redactarii articolului). Conform graficului saptamanal, cu toate acestea, Ethereum a inregistrat o crestere a valorii cu aproximativ trei procente.

Comunitatea crypto este optimista ca propunerea Bitcoin ETF va satisface in cele din urma si va indeplini standardele pe care le-a pus Comisia si va aduce plus valoare piatei criptomonedelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *