Mike Novogratz: un nou ATH pentru BTC, in termen de 18 luni

10 mai 2019 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Mike Novogratz, fostul bancher al Goldman Sachs si actual CEO al Galaxy Digital Capital Management, este cunoscut pentru predictiile sale bullish asupra pietei cryptomonedelor. Intr-o aparitie recenta, investitorul a declarat ca vede un viitor luminos pentru spatiul crypto, in special in ceea ce priveste valoarea BTC. Acesta a declarat ca se asteapta ca Bitcoin sa isi depaseasca maximul istoric si sa atinga un nou ATH (all time high) in termen de 18 luni.

Fostul investitor institutional, care a declarat ca a inceput sa investeasca in Bitcoin in 2012, considera ca hack-ul de pe Binance nu a avut un efect major asupra cursurilor cryptomonedelor, fiind nevoie de un eveniment mult mai serios pentru a provoca o scadere semnificativa a pietei in acest moment. Intrebat de ce preturile nu au reactionat negativ la hack, Novogratz a declarat ca piata este momentan una bullish: “pietele bullish pot ‘digera’ vestile proaste. Suntem intr-o piata de tauri”.

Novogratz a mai spus ca suma de 6.000 dolari reprezinta un prag important, o rezistenta care va mai fi testata, insa, pe termen lung, trendul este pozitiv. Urmatorul prag va fi de 10.000 dolari, iar in urmatoarele 18 luni (pana la sfarsitul anului 2020), Bitcoin ar putea incepe un raliu catre un nou ATH. In ceea ce priveste evolutia pietei cryptomonedelor, acesta si-a exprimat convingerea ca, de aceasta data, altcoinurile nu vor creste in valoare la fel de repede: “Celelalte monede, Ethereum fiind urmatoarea, apoi Ripple… trebuie sa-si demonstreze utilitatea, nu?”.

CEO-ul Galaxy Digital a comparat piata crypto cu tabelul periodic, unde, dintre cele 118 elemente prezente, “numai aurul are valoare intrinseca”. Aceasta afirmatie sustine declaratiile mai vechi ale investitorului, care a sustinut faptul ca Bitcoin ocupa un loc unic in peisajul crypto, fiind “aur digital”. Novogratz a afirmat ca exista si alte elemente, cum ar fi cuprul, pe care le pretuim pentru ca le folosim. La fel ca si cuprul, alcoinurile trebuie sa-si dovedeasca posibilitatile de utilizare. Potrivit acestuia, “asta inseamna a-i atrage pe oameni in comunitatea lor, a obtine dezvoltatori si programatori, a avea valoare”.

Bitcoin a revenit”, a spus Novogratz, facand clar faptul ca BTC nu este mort. “Dezbaterea s-a terminat, Bitcoin a castigat. Acum este vazut de oamenii din intreaga lume ca o metoda legitima de stocare”.

 

Sursa: https://edition.cnn.com/videos/business/2019/05/09/novogratz-bitcoin-salt-orig-gr.cnn/video/playlists/business-news/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *