Piata bullish la orizont. Ce predictii fac analistii?

23 aprilie 2019 bitcoin, cryptomoneda, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Piata crypto arata tot mai puternic: cryptomoneda rege trage toate altcoinurile dupa sine, in timp ce rupe rezistenta pentru a ajunge la valoarea maxima atinsa pana acum in 2019. Bitcoin a facut ceea ce multi au asteptat de-a lungul saptamanii trecute – a depasit rezistenta cheie, ajungand la 5.600 dolari. Cresterea de 7% din cursul zilei de ieri a facut cryptomoneda sa se indrepte catre pragul de 6.000 dolari. Capitalizarea pietei este si ea, evident, in crestere, depasind 180 de miliarde de dolari. Acest nou nivel ar putea confirma, de asemenea, sentimentul din ce in ce mai raspandit ca intram intr-o piata bullish.

Astazi, Bitcoin este in crestere cu peste 60% fata de recordul minim in prima saptamana din februarie si cu 58% fata de scaderea de anul trecut. Bitcoin tinteste nivelul de 6.000 euro, ceea ce va determina, cel mai probabil, directia in care se indreapta piata in acest an. Aceasta evolutie inseamna, de asemenea, ca BTC depaseste acum cele mai multe stocuri traditionale de marfuri, NASDAQ si S&P 500 pana acum in acest an. Potrivit analistilor, indicatorii arata ca Bitcoin doreste sa continue cresterea, fiind necesara aceeasi presiune de cumparare in urmatoarele doua saptamani, ceea ce ar putea conduce la o retestare a sprijinului de la 6.000 dolari.

Sentimentul din piata pare sa se schimbe, chiar si analistii bearish incepand sa isi schimbe predictiile. Pana de curand, analistul Murad Mahmudov a fost retinut, spunand ca nu asteapta un nou bull-run pana in cel de-al doilea trimestru al anului 2020. Acesta a declarat acum ca este 75% ca minimele pietei au fost deja
atinse si urmeaza o crestere. De asemenea, analistul Peter Brandt, care a declarat ca BTC nu va mai atinge valoarea de 20.000 dolari, a spus ca nu l-ar surprinde daca pretul Bitcoin intra intr-o “noua faza parabolica”.

Directorul executiv al Galaxy Digital, Mike Novogratz, a declarat ca este din ce in ce mai bullish in legatura cu piata crypto. Este inca devreme pentru a afirma cu certitudine ca Bitcoin se afla acum pe o piata bullish, insa cu siguranta numarul de semnale pozitive creste in fiecare zi.

 

Sursa: https://bitcoinist.com/bitcoin-price-next-6000-new-2019-high/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *