Co-fondatorul Apple, Steve Wozniak: Bitcoin este aur digital pur

5 iunie 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Steve Wozniak, co-fondatorul gigantului Apple, este de parere ca “Bitcoin este aur digital pur”. Wozniak a facut aceasta declaratie la inceputul saptamanii, in cadrul conferintei Money 20/20 din Amsterdam. De asemenea, acesta a confirmat si credinta in succesul cryptomonedei-rege. Cunoscutul dezvoltator a declarat ca este de acord cu comentariile lui Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, in legatura cu dezvoltarea pietei crypto.

Apple Steve Wozniak Bitcoin

In lunile martie si mai, Dorsey a declarat cu doua ocazii diferite ca Bitcoin va deveni “moneda unica” a internetului si a lumii. Antreprenorul de succes a prezis ca Bitcoin va deveni alegerea principala pentru o moneda internationala “peste 10 ani, dar ar putea dura si mai putin”. In luna mai, Dorsey a confirmat declaratia anterioara. “In ultima instanta, lumea va avea o moneda unica, Internetul va avea o moneda unica. Eu personal cred ca va fi Bitcoin”, a spus el in cadrul conferintelor Consensus. “Aceasta tehnologie este o schimbare fundamentala in lumea noastra si poate avea atat de multe rezultate pozitive. Trebuie sa educam autoritatile de reglementare pentru ca aceasta tehnologie este importanta”.

Wozniak a declarat acum ca spera ca predictiile CEO-ului Twitter in legatura cu Bitcoin sa se adevereasca. El a laudat calitatile BTC, in principal descentralizarea, si a comparat tehnologia cu un fenomen natural. “Bitcoin este definit matematic, exista o anumita cantitate de Bitcoin, exista o modalitate de distribuire. Este pur […] creste si creste, supravietuieste. Pentru mine asta inseamna ca este natural si natura este mai importanta decat toate conventiile noastre umane”.

Wozniak a declarat ca a cumparat Bitcoin atunci cand valora 700 dolari, pentru a analiza modul in care poate “cumpara lucrurile online”. “Eu nu sunt un investitor, nu acesta a fost scopul meu”, a mai spus Wozniak, care a vandut tot BTC pe care il detinea, in afara de unul, pe care il foloseste pentru “a experimenta”.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/steve-wozniak-bitcoin-is-the-only-digital-gold

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *