Jurnalul Crypto – Analiza Zilei 5.06 – Bitcoin Romania

5 iunie 2018 analiza tehnica, bitcoin, ethereum, icon

Articol scris de Cristian Bot

Jurnalul Crypto – Analiza Zilei 5.06 – Bitcoin Romania

* Bitcoin *

Evoluția Bitcoin pentru ziua precedentă (luni, 4 iunie) a înregistrat o scădere de 2.98%, considerând prețul de deschidere al zilei de  $7718.1 și cel al închiderii de $7488.3, având maximul la $7764.0 și minimul la $7451.1

btc

După patru lumănări verzi pe daily, însoțite de volum descendent, vânzătorii și-ai făcut din nou simțită prezența pe piață, exprimându-și dorința de a retesta nivelul orizontal de suport de la $7375.1, marcat și pe grafic cu o linie orizontală [neagră] subțire. Dar să începem cu începutul și să  observăm împreună drumul parcurs de preț pentru a ajunge la acest nivel:
Sesiunea zilei de ieri a început cu o creștere foarte slabă, a treia lumănare de 15 minute concretizându-se într-un „shooting star”, lumănare cunoscută pentru posibila scădere pe care o prevestește; așa a și fost în cazul de față.

Prețul a continuat timp de cinci ore să fluctueze într-un canal ușor descendent cu o volatilitate redusă, avându-și minimul la $7667. Odată ce acest preț a fost „doborât” de vânzători prin presiunea impusă de aceștia  și mai apoi retestat, Bitcoin a continuat cu o scădere de peste $100. Consolidarea de scurtă durată care a urmat a format un fanion/ pennant, urmând după aceea să continue scăderea în jurul nivelului cheie de la ~$7480, preț care a avut un rol important pe parcursul săptămânii trecute, jucând ambele  roluri posibile în piață: atât suport cât și rezistență. În partea de jos a graficului se poate observa faptul că scăderea a fost însă însoțită de un  volum descendent, lucru care indică o slăbiciune accentuată gradual din partea vânzătorilor.

Deși la finalul sesiunii de ieri prețul la BTC a reușit să închidă puțin peste acest nivel important de pivot (care a adoptat rolul de suport în acest caz), continuarea zilei de astăzi și până la momentul redactării acestui comentariu, prețul a scăzut încă odată aceeași sumă ca și ieri: puțin peste $100, testând un suport important al zilelor trecute.

Cumpărătorii au prezentat un mic interes la acest nivel, formând un canal ascendent, dar nimic convingător și hotărât deocamdată. Un lucru după care „taurii” (cumpărătorii) ar trebui să se uite ar fi o închidere cu succes peste prețul pivot de la $7488 și pentru ziua de astăzi.

* Ethereum *

Evoluția Ethereumului pentru ziua precedentă (luni, 4 iunie) a înregistrat o scădere de 4.57%, considerând prețul de deschidere al zilei de  $619.39 și cel al închiderii de $591.09, având maximul la $625.04 și minimul la $580.00

eth

La scurt timp după deschiderea zilei, Ethereum face o mișcare foarte asemănătoare cu cea văzută și pe Bitcoin: o creștere slabă, nesusținută de volum, urmată de o scurtă consolidare în jurul nivelului orizontal de rezistență al închiderii de duminică. După ce s-a confirmat faptul că $620 joacă rol de rezistență pe parcursul orelor următoare, vânzătorii au pășit pe scenă și au presat prețul în jos.
Se observă însă o deosebire între volumul care a susținut scăderea de pe Bitcoin și cel care a susținut scăderea de pe ETH: aici nu avem un volum descendent ci unul aflat la pol opus – un volum ascendent însoțit de o scădere a prețului de aproape $40, respectiv puțin peste 6%. Continuarea acestui „sellof” este cel puțin interesantă: formând un oarecare „double bottom” (permiteți-mi să-i spun așa, dar în realitate nu putem vorbi de această  formațiune a prețului pe lumănările de 15 minute într-un interval atât de apropiat) în jurul prețului de $580, ETH s-a bucurat de două creșteri consecutive de peste 3%.

Între aceste două creșteri linia orizontală de suport a zilei precedente (care inițial n-a jucat rol de suport, aceasta fiind depășită fără  prea mare efort) a acționat ca preț pivot, prețul atingându-l din ambele părți: atât din sus cât și din jos. Un lucru pe care cumpărătorii nu și l-ar  dori să-l vadă este ca această linie de suport să devină rezistență, dar acest lucru depinde mult și de comportamentul ETHului față de Bitcoin (ETH/BTC).

În momentul de față ETH continuă să consolideze în jurul acestui suport.

* ICX / BTC *

Înainte de a începe bine-cunoscuta frază „Evoluția Icon pentru ziua precedentă […]” vreau să analizăm această monedă pe un timeframe mai  mare, respectiv unul de patru ore (4h) în cazul de față pentru că se observă lucruri interesante.

icx1

După o scădere de 36% care a avut loc pe Icon pe parcursul a aproape paisprezece zile, cumpărătorii au început să afișeze un interes deosebit față de această monedă, lucru care se poate observa cu ușurință și în partea de jos dreapta a graficului. Prețul de ~35000 saotshi a jucat un foarte  important rol de suport pe întreg parcursul de dezvoltare al prețului al monedei, acesta fiind „spart” săptămâna trecută pentru prima dată în ultimele  două luni. Deși prețul a intrat sub această linie orizontală, vânzătorii nu s-au panicat ci au profitat de ocazie pentru a acumula monede ieftine, împingând cu determinare prețul înapoi peste linia de suport.

Interesant este faptul că indicatorul folosit în această analiză, Norul lui Ichimoku, nu doar că indică o întoarcere de trend devenind verde,  dar și Senkou Span B (linia roșie subțire care însoțește graficul) acționează ca suport pentru lumănările de 4h, un alt lucru favorabil pentru cumpărători.

Totodată, dacă cele două lucruri indicate mai sus nu au fost suficiente pentru a vă convinge de faptul că această reducere a prețului reprezintă o oportunitate, indic și o a treia: posibilitatea ca graficul să formeze un inverse Head& Shoulders cu umărul drept în zona prețului curent este destul de ridicată.

Revenind:

Evoluția Icon pentru ziua precedentă (luni, 4 iunie) a înregistrat o scădere de 4.19%, considerând prețul de deschidere al zilei de 0.0003654 BTC și cel al închiderii de 0.0003501 BTC, având maximul la 0.0003718 BTC și minimul la 0.000343 BTC

icx2

Un canal orizontal de distribuție – așa a început ICX ziua de ieri. După cinci ore de consolidare, sub nivelul de ~37000 satoshi, vânzătorii au  decis că este vremea să se impună: timp de o oră aceștia au pus presiune pe preț, volumul ridicat fiind, însă, abia la finalul primei părți a scăderii.

După o altă consolidare în jurul prețului de 0.000353 BTC, linia orizontală pe care am folosit-o și în graficul de mai sus și care de această dată a avut rol de suport, vânzarea a continuat cu volume la fel de hotărâte ca prima dată.
Imediat după aceasta, ICX a format un canal orizontal destinat consolidării, având rezistența la același preț cheie care adineauri a fost suport.

După puțin peste șaptesprezece ore petrecute în acest canal, prețul a făcut un „fakeout” lipsit de volum sub minimul zilei precedente, după care a  stabilit, după cum se poate observa în partea dreaptă, o linie „de trend” ascendentă prin trei atingeri, toate trei având umbre mai lungi în partea de  jos a lumănării decât în partea de sus, lucru care indică interes din partea cumpărătorilor.

Spor & trade safe!

-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *