Ledger Nano S anunta suportul pentru IOTA

6 noiembrie 2018 BTR Vault, portofel electronic, securitate

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Fundatia IOTA, o organizatie nonprofit axata pe tehnologia distribuita blockchain si dezvoltarea ecosistemelor descentralizate, a colaborat recent cu liderul in materie de securitate a stocarii de cryptocurrency Ledger, pentru a integra token-urile IOTA in portofelele hardware securizate Ledger.

Portofelul hardware Ledger, unul dintre cele mai populare portofele pentru monede digitale disponibile, a anuntat sprijinul pentru IOTA, a 12-a cea mai mare cryptomoneda din lume. Compania a confirmat parteneriatul pe Twitter in data de 2 noiembrie, declarand ca aplicatia IOTA a fost dezvoltata de comunitatea IOTA si este acum disponibila pentru a fi descarcata pe Ledger Live.

Potrivit comunicatului de presa al IOTA, portofelul hardware Ledger Nano S va permite utilizatorilor sa-si protejeze cheile private, oferind acces la tokenurile lor IOTA printr-un chip securizat.

Eric Larchevêque, CEO al Ledger, a declarat:

Furnizarea celui mai inalt nivel de securitate si calitate este un factor major atat la Ledger, cat si la IOTA

El a adaugat ca colaborarea dintre companii va fi axata pe dezvoltarea unei caracteristici de compatibilitate, care sa permita utilizatorilor sa acceseze, sa stocheze si sa gestioneze tokenurile IOTA pe dispozitivele Ledger.

David Sønstebø, co-presedinte si co-fondator al Fundatiei IOTA, a declarat:

La IOTA, ne-am angajat sa livram cea mai sigura si cea mai utilizabil portofel pentru cryptomonede independent. Portofelul Trinity este pe drumul spre indeplinirea acestui angajament si astazi suntem mandri sa anuntam urmatorul nostru pas in aceasta calatorie.

Cristian Bot, analist tehnic in cadrul Bitcoin Romania, constata:

Din punct de vedere tehnic: paritatea IOTA/USD se află într-un declin de la începutul anului, la fel ca toate celelalte crypto-monede. Afișând o largă distribuție în luna ianuare în jurul pragului de $4, IOTA a continuat prin 2 declinuri foarte lente, fără a afișa agresivitatea altor monede când vine vorba de unghiul declinului.  Momentan, se află într-o consolidare cu range foarte restrâns – numai $0.2 – de aproximativ 2 luni, formând un potențial bottom.

În ultimele 24 de ore, IOTA a afișat o creștere de 6.25% față de BTC, însă compoziția pieței indică faptul că mișcarea e susținută și că ar putea foarte bine să continue creșterea.

Desi acest tip de portofel este unul cunoscut printre traderi, Bitcoin Romania ofera o alternativa viabila, ce nu implica costuri de achizitie sau administrare. BTR VAULT este un portofelul electronic de tip cold storage. Asta inseamna ca wallet-ul nu este conectat la internet si nu poate fi accesat decat prin conectarea la un device tip desktop.

Disponibil pentru utilizatorii platformei trade.bitcoinromania.ro, acesta suporta nu doar IOTA, dar si alte peste 100 de cryptomonede. Inca de la lansarea acestuia in vara anului 2017, acesta a suportat stocarea Bitcoin, Ethereum, inclusiv IOTA.

BTR VAULT vine in ajutorul utilizatorilor sau prin garantarea integritatii valorii cryptomonedelor depozitate, dar si prin faptul ca storage-ul nu include doar activele digitale, dar si monedele fiat, cum ar fi RON, EURO si DOLARI. Aceasta particularitate il face unic in comparatie cu orice alt produs de acest gen disponibil pe piata crypto. Depunerea se poate face 24/7, iar conversia poate fi realizata in cadrul portofelului electronic in timp real.

In momentul in care un utilizator al platformei doreste sa retraga o suma in fiat sau crypto din BTR VAULT, un factor important in asigurarea securitatii intervine: necesitatea de a fi contactat de un account manager. Astfel, pe langa masurile de securitate impuse de platforma, intervine un factor de securitate suplimentar, respectiv cel uman.

Mihai Tone, Sales Director in cadrul Bitcoin Romania declara:

Este important pentru noi sa ne asiguram ca persoana care a dorit retragerea este aceeasi cu detinatorului wallet-ului pe platforma. Cryptomonedele, desi prezinta ca avantaj anonimitatea, sufera de multe ori o publicitate negativa prin modul in care uneori factorului uman din spate care le gestioneaza. Noi suntem aici sa ne asiguram ca siguranta este principalul motiv pentru care utilizatorii aleg un serviciu sigur, iar verificarea identitatii este unul din factorii ce sporesc avantajele BTR VAULT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *