Cumpara si Vinde Iota (MIOTA) la cel mai bun curs – BitcoinRomania

2 august 2018 tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

bitcoin romania

Ce este IOTA?

IOTA a devenit rapid una dintre cele mai mari inovatii, alaturi de cryptomonede precum Bitcoin, Ethereum si Ripple. Tehnologia IOTA presupune eliminarea mining fee-urilor si deci permite tranzactii gratuite si transfer de date pentru Internet of Things (IoT). IOTA este de fapt un registru distribuit, realizat in Germania, avand cryptomoneda asociata mIOTA (milioane de IOTA sau mega-IOTA).

Moneda digitala este conceputa special pentru sistemul Internet of Things, ceea ce inseamna ca are capacitatea de a oferi tranzactii sigure in timp real, machine 2 machine. IoT este sistemul care isi propune sa devina viitoarea retea de dispozitive, incluzand masini, dar si aparate de uz casnic precum frigidere, congelatoare, sisteme de incalzire, electricitate, etc, toate controlate de telefonul mobil, ceasul digital, tableta sau desktop.

Platforma IOTA nu foloseste un blockchain traditional, se bazeaza pe un nou model al tehnologiei registrului distribuit – Tangle, care elimina posibilele ineficiente ale actualelor proiecte Blockchain. Mai precis, tranzactionarea IOTA se bazeaza pe un grafic aciclic descentralizat (DAG).

Registrul distribuit pe care se bazeaza IOTA nu consta in tranzactii grupate si stocate in lanturi secventiale, ci presupune un flux de tranzactii individuale interconectate. Conform Fundatiei IOTA, cryptomoneda isi propune sa elimine probleme existente in cazul altor monede virtuale, precum lipsa scalabilitatii, taxele pentru mineri si viteza cu care se realizeaza tranzactiile. Astfel, IOTA introduce o noua modalitate de a ajunge la consens intr-un sistem descentralizat peer-to-peer.

Tangle este o noua structura de date bazata pe un grafic acticlic directionat sau DAG pe scurt. In mod evident, IOTA se deosebeste de celelalte cryptomonede tocmai datorita acestui sistem, folosit in prezent doar de IOTA. Tangle, spre deosebire de blockchain, nu are blocks si nu reprezinta un chain.

Moneda virtuala IOTA permite tranzactii micro intre dispozitivele conectate. Ceea ce deosebeste IOTA de alte cryptomonede este modalitatea in care se realizeaza validarea tranzactiilor. Mai mult decat atat, IOTA nu se mineaza, deci nu exista nici mineri sau mining fee. Cum functioneaza deci IOTA? In esenta, fiecare participant din retea care doreste sa efectueze o tranzactie trebuie sa participe activ la consensul retelei prin aprobarea a 2 tranzactii anterioare. Aceasta abordare este unica in spatiul cryptografic.

Astfel, pentru a inregistra o tranzactie, cel care trimite IOTA trebuie sa-si “confirme” singur tranzactia prin validarea a 2 tranzactii anterioare realizate anterior in sistem. Dat fiind faptul ca fiecare utilizator isi mineaza singur tranzactia prin validarea altor 2 tranzactii anterioare, nu exista nici un mining fee asociat tranzactiilor din reteaua IOTA.

Cumpara IOTA – Cum cumperi IOTA simplu si rapid

De unde cumpar IOTA? – o intrebare care a stat pe buzele multor traderi. Raspunsul este cat se poate de simplu: cumpara IOTA in Romania rapid si sigur pe cea mai mare platforma de trading, apartinand primului exchange crypto din tara: Bitcoin Romania. Pentru tranzactionarea altcoins, politica noastra este de a face oferte personalizate fiecarui client. Cumpara mIOTA si beneficiaza de cel mai bun curs. Poti face asta printr-o metoda simpla si eficienta, completand acum formularul! Managerul tau de cont te va contacta in cel mai scurt timp pentru cel mai bun curs IOTA.

Vinde IOTA – Cum vinzi pe platforma de trading

Primul pas este sa iti creezi un cont pe platforma – in cazul in care nu ai deja, si sa iti definesti contul bancar in lei sau in euro. Deschiderea contului pe platforma iti ofera automat acces si la BTR Vault, un sistem cold storage pentru care garantam siguranta fondurilor tale, fie ca este vorba de cryptomonede sau fiat. Completeaza acest formular si account managerul tau te va contacta in cel mai scurt timp astfel incat sa beneficiezi de cea mai buna rata de exchange IOTA. Cea mai sigura metoda de vanzare mIOTA, fie ca este din BTR Vault sau dintr-un portofel electronic, este tranzactionarea pe platforma Bitcoin Romania. Avem 5 ani de experienta in domeniu si peste o suta de mii de clienti multumiti!

Despre IOTA – Scurt istoric al monedei

ICO-ul pentru lansarea IOTA a avut loc in 2015, insa tokenul a inceput sa se tranzactioneze la mijlocul lui iunie 2017. Interesul pentru IOTA coin a provocat un volum de trading atat de mare incat a dus la blocarea platformei Bitfinex pentru cateva ore. Toate token-urile au fost create in timpul primului bloc, cunoscut drept genesis block sau blocul originar. Aceasta suma nu va creste si nici nu va scadea, ci va ramane mereu 2.779.530.283.

IOTA face parte din top 15 crypto din punct de vedere al capitalizarii de piata. All-time high-ul a fost atins in 20 decembrie 2017, cand valoarea IOTA a depasit 5.2 dolari. Pana in acea perioada, pretul IOTA a fost unul relativ stabil inca de la lansarea din iunie 2017.

Fundatia din spatele cryptomonedei a incheiat parteneriate cu companii germane importante, precum Volkswagen si Bosch. Parteneriatul cu VW este de interes atat pentru pasionatii de crypto si Blockchain, cat si pentru lumea motorsportului. Grupul Volkswagen detine numeroase marci de prestigiu precum Lamborghini, Porsche, Audi, Bugatti, Bentley, Cupra, Italdesign, Skoda si SEAT.

In iunie 2018 Volkswagen a anuntat ca va folosi sistemul Tangle al IOTA pentru a-si conecta automobilele la retea printr-un protocol comun. Sistemul Tangle este folosit pentru a realiza actualizarile software “over-the-air” ca parte a noilor sisteme “Connected Car” ale producatorului auto. Astfel, VW a folosit Tangle pentru a distribui in mod sigur si wireless informatiile in cadrul proiectului de dezvoltare a masinilor inteligente. Expertii din industrie asteapta ca peste 250 de milioane de astfel de masini sa circule pana in anul 2020.

Tot in 2018, insa in noiembrie, gigantul de inginerie si electronica Bosch a declarat ca dezvolta un parteneriat cu IOTA. Colaborarea presupune integrarea IoT pentru colectarea de date in IOTA Data Marketplace – o piata de date descentralizata, unde partile pot cumpara sau vinde accesul la fluxurile de date active folosind MAM (Masked Authenticated Messaging). MAM este un protocol de comunicatii de date care permite ca datele sa fie partajate peer-to-peer in siguranta printr-un canal criptat.

Potrivit fondatorilor, IOTA intentioneaza sa devina in viitor metoda standard de tranzactionare intre dispozitivele conectate la Internet: “Ne imaginam ca IOTA va fi o coloana vertebrala publica pentru Internet of Things, care permite o interoperabilitate reala intre toate dispozitivele”. IOTA va facilita tranzactiile intre dispozitivele conectate, permitand utilizatorilor, de exemplu, sa cumpere produse alimentare online utilizand frigiderul conectat la Internet.

Grafic evolutie IOTA:

powered by Coinlib

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *