Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 29 Octombrie – 4 Noiembrie

5 noiembrie 2018 analiza tehnica, bitcoin cash, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii – 29 Octombrie – 4 Noiembrie – Bitcoin Romania

* BCH/BTC *

* Revenim cu un alt update al parității BCH/BTC datorită performanței excelente pe care aceasta a afișat-o pe parcursul săptămânii trecute. Confirmarea SFP-ului, (Swing Failure Point) prezentat în ultimul comentariu, i-a determinat pe cumpărători să realizeze o creștere de 40.21% în doar 6 zile, între punctul de minim și cel de maxim.

* Înainte de a continua analiza parității, am să explic puțin în ce a constat acest setup și de ce SPF-ul reprezintă un entry (un loc de deschidere a unei poziții) contra-trend atât de bun: în primul rând, graficul afișează un suport atent stabilit de cumpărători la 0.06573 BTC printr-o multiplă testare a acestui nivel în următoarele zile: 12, 17 și 18 septembrie. Într-un mod foarte similar cu ce-am văzut zilele trecute, Bitcoin Cash a beneficiat și la vremea respectivă de o creștere de aproape 40%. Atât atunci, cât și în impulsul afișat ieri, participanții la piață au întâmpinat rezistență în jurul numarului 0.09 BTC. După acest lucru, a avut loc o retragere completă a prețului înapoi în jurul nivelului de suport, doar că de data aceasta BCH a afișat și „o înțepare” a punctului de minim, cu o diferență foarte mică, de 0.94%. Totuși, aceasta a fost suficientă pentru a realiza setup-ul în cauză, pentru a creea lichiditate, și pentru a-i determina pe cumpărători să realizeze încă o retestare a rezistenței.

* Din punct de vedere fundamental: Bitcoin Cash va beneficia de un hard fork în data de 15 noiembrie, foarte similar cu cel pe care l-a avut Bitcoin în 1 august, atunci când BCHs-a desprins” din chain-ul principal. Moneda rezultată în urma acestui fork va fi, practic, un fork al unui alt fork. Mindblowing.

La ce ne putem aștepta?

O consolidare nu este în afara discuției. Prețul poate consolida înainte de a continua ascensiunea, însă țin să vă avertizez asupra pozițiilor de short – nu încercați să vă opuneți unui trend puternic și definit. BCH a realizat un double bottom și un SFP pe Daily, și ar putea foarte bine să depășească nivelul psihologic de la 0.1 BTC înainte de a afișa semne de slăbiciune.

* ETH/USD *

* Pentru a realiza un update complet al comentariului respectiv, am hotărât să actualizăm și graficul ETH/USD.

* Deși prețul a intrat sub canalul roșu după o consolidare îndelungată în jurul acestuia, ETH nu „a atins” canalul albastru de jos, care continuă să rămână o țintă a vânzătorilor. O scurtă transformare a fostei zone de suport în rezistență i-a determinat pe vânzători să creadă într-o corecție – acest lucru nu s-a întâmplat, piața revenindu-și în scurt timp, împinsă mai ales de paritatea ETH/BTC pe care o vom comenta într-una din edițiile următoare.

* Impulsul le-a adus cumpărătorilor o creștere de 9.71%, luând în considerare deschiderea sesiunii de ieri, 4 noiembrie, și punctul de maxim stabilit în aceeași zi, în jurul serii. Ethereum a afișat o scurtă retragere de 4.5%, găsind un suport intermediar la $209, nivel de la care pare că vrea să retesteze rezistența. Canalul albastru de sus este în plus față de ultimul grafic, și reprezintă o zonă de rezistență stabilită de un orderblock din 17 septembrie.

La ce ne putem aștepta?

Doresc să atrag atenția asupra unui raport, și anume ETH/USD LONGS vs ETH/USD SHORTS:

La momentul scrierii acestui articol sunt aproximativ 40.000 de poziții de long și doar 13.500 de poziții de short pe exchange-ul ales pentru analiză. Raportul longs/shorts conduce la rezultatul 3, ceea ce înseamnă că sunt de 3 ori mai multe poziții de long decât de short. Majoritatea ar spune că lucrul acesta este bullish… personal, nu sunt de aceeași părere: piața tinde să meargă împotriva majorității pentru a creea lichiditate – deci mă aștept la o scădere din partea ETH/USD.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *