Cuvantul cheie „blockchain” depaseste popularitatea „crypto”

5 noiembrie 2018 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Pe Google Trends, cuvantul cheie „blockchain” depaseste popularitatea „crypto” conform datelor din ultimele luni, sugerand ca cererea pentru clasa de active digitale a scazut in comparatie cu tehnologia ce sta la baza lor.

In ultimele unsprezece luni, incepand cu luna ianuarie, piata crypto a suferit o scadere de 75% a valorii, de la 800 miliarde la 200 miliarde de dolari, deoarece cryptomonedele principale majore, precum Bitcoin si Ethereum au pierdut aproape 70% din valoarea lor.

Ca urmare a acestui fenomen bulish, in ultimele trei luni, respectiv incepand cu luna august, piata a aratat o activitate si a confirmat trendul descedent al volumului anual de tranzactionare scazut, ceea ce a determinat analistii sa speculeze ca nivelul de jos a pietei este aproape atins. Analistul tehnic Hsaka a comentat:

Ca sa fiu sincer, cu volumul aflat in scadere si volatilitatea in crestere, nu as fi surprins sa vad ca BTC isi mentine trendul descendent pentru inca o luna (si poate si pana la sfarsitul anului)„.

Asa cum se observa in eforturile marilor companii de a promova tehnologia blockchain, de exemplu IBM și Microsoft, dorinta este de a convinge companiile mari si operatorii din diferite lanturi de aprovizionare sa adopte retele private tip blockchain, desi tehnologia revolutionara nu si-a demonstrat potentialul in ultimii trei ani.

Bancile, institutiile financiare si firmele de tehnologie au alocat miliarde de dolari pe an pentru a dezvolta retele blockchain de tip enterprise, cu accent pe scalabilitate fata de securitate. Cu toate acestea, tehnologia blockchain nu a vazut adoptarea masiva din partea mainstream-ului.

Ripple Labs, luand in considerare utilizarea retelei Ripple de catre noua aplicatie mobila a Banco Santander si 61 de banci importante din Japonia, a aratat un potential al aplicabilitatii actuale a blockchain in domeniul financiar traditional. In general, insa, companiile au considerat ca este o provocare pentru integrarea tehnologiei în infrastructurile existente pe platformele mari.

Spre deosebire de sectorul privat reprezentat de tehnologia blockchain, sectorul cryptomonedelor a vazut multe dintre cele mai pozitive evolutii din istoria sa de 10 ani. Un exemplu al acestei dezvoltari este anuntul facut de Goldman Sachs, care se pregateste sa-si definitiveze instrumentele derivate din criptare pe termen scurt, iar bancile de varf, cum ar fi Morgan Stanley, testeaza in prezent sistemele legate de cryptomonede.

Totusi, tendinta pe google a termenilor „crypto” si „cryptocurrency” a fost in declin si a fost preluata de un cuvant cheie care reprezinta o industrie din pacate stagnanta, dar cu un potential imens, care se straduieste sa gaseasca un succes semnificativ pe tot parcursul anului.

Dupa unsprezece luni pe o piata bearish, este evident ca cererea pentru crypto de la comerciantii cu amanuntul a scazut considerabil, dupa cum arata tendintele Google cuvantul cheie „blockchain” depaseste popularitatea „crypto” si astfel confirma observatiile traderilor privind volumul scazut pe piata bursiera a cryptomonedelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *