Bitcoin sau altcoins? Catre ce cryptomoneda se indreapta traderii?

14 martie 2019 altcoins, bitcoin, cryptomoneda, tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

Comunitatea crypto nu este neaparat una omogena: fiecare are o moneda preferata, fie ca este vorba de Bitcoin sau altcoins, iar traderii nu ezita sa isi apere punctul de vedere si investitia cu toate puterile. Un sondaj recent arata ca majoritatea investitorilor crypto raman loiali primei monede virtuale Bitcoin, in ciuda faptului ca exista pe piata peste 2.000 de altcoins.

Analistul crypto Dave the Wave a postat pe contul sau de Twitter un sondaj adresat pasionatilor de cryptomonede, pentru a vedea care sunt preferintele lor pe termen de 4 ani si recomandarile pe care le-ar face unui incepator in ale tradingului. “Sa spunem ca un incepator are o suma de bani de investit in crypto pe urmatorii 4 ani. Ce i-ati recomanda?”, a intrebat acesta. Cea mai votata optiune a fost cea in care fondurile alocate investitiei sunt impartite intre BTC si altcoins. Votul majoritar s-a indreptat care aceasta varianta, 42% dintre respondenti declarand ca ar investi 70% din fonduri in cryptomoneda rege, iar restul de 30% in altcoins.

Putin peste un sfert dintre respondenti,  mai precis 26%, recomanda varianta de a investi toate fondurile disponibile in BTC. Bitcoin este prima moneda virtuala, aparuta acum mai bine de 10 ani, cryptomoneda cu cea mai largă adoptie si cel mai puternic brand, asadar nu este deloc surprinzator ca Bitcoin ramane cel mai popular activ digital si deci este recomandat ca varianta exclusiva pentru investitii de o buna parte din respondenti.

Pe locul 3 in preferintele celor care au raspunsul sondajului realizat de Dave the Wave se afla varianta de a investi 30% dintre fonduri in BTC, iar restul de 70% in altcoins. 22% dintre respondenti au optat pentru aceasta varianta deoarece prevad posibilitatea unor castiguri consistente din tranzactiile altcoins, insa considera ca Bitcoin trebui să fie inclus în orice portofoliu de investitii. Cea mai putin recomandată dintre optiuni a fost de a investi 100% din buget in altcoins.

Roger Ver, supranumit Bitcoin Jesus si unul dintre cei mai vechi investitori, sustine importanta unui portofoliu diversificat. Care sunt optiunile voastre ca si traderi crypto? Bitcoin sau altcoins – in ce cryptomonede investiti? Va asteptam cu drag comentariile!

 

Sursa: https://twitter.com/davthewave/status/1104862230472880128

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *