Integrarea tehnologiei Blockchain in administratie, urmarita de congresul american

15 martie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Kevin McCarthy, liderul minoritatilor republicane din Camera Reprezentantilor din Statele Unite, a facut declaratii favorabile referitoare la tehnologia blockchain si rolul pe care aceasta il poate avea in administratie. Acesta considera ca tehnologia registrului distribuit poate face Congresul Statelor Unite o institutie mai eficienta si mai transparenta. Liderul politic a pledat pentru integrarea tehnologiei de tip blockchain in operatiunile de zi cu zi ale congresului.

McCarthy a declarat in fata Comitetului Selectat pentru Modernizarea Congresului ca tehnologia blockchain a schimbat paradigma securitatii in lumea financiara. “Blockchain schimba si revolutioneaza securitatea industriei financiare. De ce sa stam sa asteptam in loc sa implementam blockchain pe cont propriu, pentru a putea avea capacitatea de a verifica tehnologia, dar si transparenta procesului nostru legislativ propriu?”, a spus acesta.

Liderul republican a transmis colegilor sai din cadrul comitetului ca se afla intr-un moment care poate fi caracterizat “atat ca o fereastra, cat si ca o oportunitate”, iar motivul principal pentru care guvernul trebuie sa imbratiseze “tehnologia secolului 21” este securitatea. Mai mult decat atat, blockchain poate face din guvern un loc mai prietenos si, in acelasi timp, mai eficient. Kevin McCarthy a devenit membru al Camerei Reprezentantilor din Statele Unite ale Americii in 2007, in calitate de lider al Casei Majoritare din 2014 pana in 2019, si ulterior in calitate de lider al Minoritatii Locale incepand cu ianuarie 2019.

La inceputul acestei luni, un parlamentar american a prezentat un proiect de lege care urmareste crearea unui grup legislativ referitor la tehnologia blockchain. Astfel, Utah s-a adaugat listei statelor care solicita reglementarea si integrarea tehnologiei blockchain in administratia statului. Proiectul pilot propus de Daniel Hemmert are scopul de a studia potentialul tehnologiei blockchain in serviciile guvernamentale. Cei 12 specialisti din Grupul de lucru pentru Evaluarea Blockchain au rolul de a analiza modurile de aplicare ale tehnologiei in administratia publica.

Sursa: https://bitcoinexchangeguide.com/kevin-mccarthy-leader-of-the-republicans-proposes-blockchain-app-for-government-transparency/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *