Caracteristicile unice ale Bitcoin fac din piata un joc pe termen lung

21 noiembrie 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

bitcoin romania

Bart Smith, directorul diviziei de Active Digitale din cadrul companiei americane de comert si tehnologie Susquehanna, a declarat ca este increzator in evolutia BTC, in ciuda scaderii masive din piata crypto. Intr-un interviu recent, cel supranumit Crypto King a discutat despre scaderea cursului Bitcoin la cel mai mic nivel din octombrie 2017 pana acum, scotand in evidenta ca piata crypto reprezinta un “joc pe termen lung”. Mai mult decat atat, acesta este de parere ca “fiecare idee grozava este volatila”.

Grupul Susquehanna International reprezinta o firma privata de tranzactionare si de tehnologie, cu sedii in Statele Unite, Europa, Asia si Australia, specializata in tranzactionare si investitii de proprietate, energie, marfuri, vanzari institutionale, capital privat si capital de risc. Compania este cunoscuta in special pentru expertiza in stabilirea preturilor si tranzactionarea pe instrumente derivate, iar Bart Smith este un cunoscut trader si sustinator al pietei crypto.

Acesta a subliniat ca “dorinta de a avea o forma de moneda non-suverana a existat dintotdeauna. Amintiti-va ca Bitcoin a aparut din profunzimile crizei financiare din 2008” si este necesar sa urmarim daca bancile centrale din Statele Unite si Europa pot gestiona cu succes ceea ce isi doresc oamenii. Smith, avand peste 20 de ani de experienta pe pietele financiare, a explicat ca orice idee grozava, inclusiv Bitcoin, este susceptibila la volatilitate. Traderul a comparat boom-ul Dotcom din anii 2000 cu perceptia actualei generatii asupra cryptomonedelor.

Smith a remarcat faptul ca Satoshi Nakamoto, creatorul Bitcoin, a proiectat moneda non-suverana, descentralizate, peer-to-peer ca o resursa limitata. Mai precis, numarul maxim de unitati disponibile a fost stabilit de la inceput la 21 de milioane BTC. In momentul de fata exista deja peste 17 milioane de BTC, restul urmand a fi minate pana in anul 2140. Conform specialistului, aceasta este viziunea si scopul pe termen lung al Bitcoin.

Reprezentantul Susquehanna a subliniat ca, in timp ce “price action-ul Bitcoin a fost unul dificil” in ultimele zile, caracteristicile sale unice sunt inca la mare cautare. Astfel volatilitatea pe termen scurt a cryptomonedei nu poate discredita valoarea inerenta a Bitcoin si perspectivele sale pe termen lung.

 

Sursa: https://www.newsbtc.com/2018/11/21/crypto-king-bear-market-aside-bitcoin-btc-still-has-inherent-value/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *