Anthony “Pomp” Pompliano: BTC la 100.000 dolari pana la sfarsitul lui 2021

4 iulie 2019 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Anthony Pompliano, co-fondatorul companiei de gestionare a crypto-activelor Morgan Creek Digital Assets, revine cu predictii optimiste pentru Bitcoin. Potrivit analistului, BTC va ajunge la 100.000 de dolari pana la sfarsitul anului 2021. Pomp, asa cum este deseori numit de comunitatea crypto, a justificat predictia in cadrul unui interviu recent, declarand ca principiul de baza din spatele targetului este cel din economia clasica, cel al cererii si ofertei, care se aplica si in ceea ce priveste clasa de active digitale.

O alta cauza a aprecierii continue a preturilor va fi apropierea urmatoarei injumatatiri BTC. Halving-ul presupune faptul ca recompensele miniere din blocurile Bitcoin vor fi din nou reduse la jumatate. Acest eveniment este programat sa aiba loc o data la aproximativ fiecare patru ani. Intre timp, majoritatea investitorilor institutionali nu sunt constienti de aceasta injumatatire, ceea ce l-a facut pe Pomp sa declare ca sentimentul din piata va duce la o “continuare a tendintelor pe care le vedem deja”. Aceste tendinte presupun sporirea legitimizarii spatiului crypto, intrarea de capital institutional, volumele record de tranzactionare si un climat de instabilitate globala care promoveaza recunoasterea BTC ca un activ sigur.

In luna mai, Pomp declara ca este mai bullish ca niciodata in ceea ce priveste BTC si aparent acum este la fel de increzator. “Timpul este cel mai mare avocat al Bitcoin. In luna august a anului trecut, am prezis ca Bitcoin va ajunge la 3.000 dolari inainte de a reveni la 10.000 dolari si in mare, asta a facut. Acum cred ca va ajunge la 100.000 dolari, dar va exista o volatilitate mai mare: vor exista cresteri cum am vazut in iunie si apoi vor fi scaderi de 20-30% dupa aceea. De-a lungul acestui drum o multime de oameni vor crede ca s-a atins maximul, – se vor insela”.

Un alt semn bullish, crede Pompliano, este intrarea gigantului Facebook in spatiul crypto odata cu lansarea Libra. “Poate oamenii nu-l plac pe Zuckerberg, dar nimeni nu crede ca e prost. Bitcoin va beneficia de Libra ca de o poarta de acces […]ceea ce va fi o fantastica rampa, in viitor, si pentru alte cryptomonede”. La momentul publicarii articolului, BTC se tranzactioneaza in jurul valorii de 11.890 de dolari, conform datelor Coinmarketcap.

Sursa: https://ihodl.com/topnews/2019-07-04/anthony-pompliano-bitcoin-will-reach-100000-2021/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *