Proiectul Libra sau intrarea cryptomonedelor in mainstream

19 iunie 2019 cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

Gigantul social media Facebook a lansat ieri white paper-ul pentru mult asteptatul proiect crypto. Potrivit lucrarii, moneda stabila Libra va functiona pe blockchain-ul Libra si va fi sustinuta de o rezerva de active “proiectata sa ii dea valoare intrinseca” pentru a atenua fluctuatiile de volatilitate. Noua cryptomoneda va fi guvernata de Asociatia Libra, un consortiu din care fac parte  Mastercard, PayPal, Visa, eBay si Uber. Facebook intentioneaza ca asociatia sa ajunga la 100 de membri pana la lansarea cryptomonedei, programata pentru prima jumatate a anului 2020.

Facebook a dezvaluit, de asemenea, lansarea Libra Investment Token (un token diferit de cryptomoneda Libra), care poate care poate fi achizitionat sau distribuit ca dividende membrilor fondatori si investitorilor acreditati. Potrivit rapoartelor anterioare, cryptomoneda va fi lansata cu scopul de a facilita platile pe diferitele platforme ale Facebook, inclusiv pe WhatsApp, Messenger si Instagram, oferind noii cryptomonede o expunere catre un numar de 2,7 miliarde de utilizatori in fiecare luna.

Intr-un interviu referitor la noua cryptomoneda a Facebook, Thomas Lee, co-fondatorul Fundstrat, a declarat ca aceasta aceasta lansare dovedeste intrarea cryptomonedelor in mainstream. “Anuntul de pe Facebook este o validare completa a faptului ca mainstream-ul este acum concentrat pe cryptomonede. Cred ca asta distruge acele argumente potrivit carora unii cred in blockchain, dar nu in Bitcoin”, a spus analistul. Lee considera ca stablecoin-ul Facebook creeaza un punct de lucru stabil pentru BTC pe termen lung: “Accentul real este finantarea descentralizata. Cred ca este mai bine pentru crearea unui nou tip de sistem bancar si este foarte util pentru Bitcoin. Cred ca aceasta este de fapt o dezvoltare foarte prolifica pentru Bitcoin”.

In ceea ce priveste pretul BTC, Lee declara ca ne aflam acum intr-o piata bullish iar cryptomoneda este pe cale sa-si atinga din nou maximul istoric de aproape 20.000 de dolari: “Bitcoin a fost la nivelul de 9.000 dolari doar 4% din istoria sa. Suntem adanc in piata de tauri si oamenii sunt destul de tacuti in privinta asta. Cred ca Bitcoin va depasi cu usurinta all time high-ul”.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/facebook-releases-cryptocurrency-white-paper-for-libra-currency

https://cointelegraph.com/news/fundstrats-tom-lee-bitcoin-is-easily-going-to-reach-new-highs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *