MoneyGram si Ripple: cronica unui parteneriat anuntat

18 iunie 2019 ripple, transfer bani, tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

Reteaua de transferuri financiare MoneyGram si Ripple au intrat intr-un parteneriat strategic, potrivit unui comunicat de presa recent. Parteneriatul este valabil 2 ani, timp in care cele doua firme vor colabora pentru realizarea platilor transfrontaliere, precum si in ceea ce priveste tranzactiile valutare cu active digitale.

MoneyGram va folosi platforma xRapid a Ripple, care permite trimiterea banilor intr-o moneda si decontare instantanee in moneda statului de destinatie. Folosirea XRP a Ripple pentru astfel de transferuri pe platforma xRapid face durata de procesare a acestor tranzactii extrem de scurta in comparatie cu monedele fiat sau alte cryptomonede majore.

Ripple CEO-ul Brad Garlinghouse spune ca noul parteneriat al companiei cu gigantul MoneyGram este un mare pas inainte pentru industria blockchain si pentru cryptomonede. Acordul este un pas mare pentru Ripple, dar cred ca este un pas si mai mare pentru industria globala. A fost mult entuziasm in ceea ce priveste blockchain si cryptomonedele si ce pot ele insemna pentru industrie si cred ca acesta este motivul pentru care jucatori precum Facebook se implica, de asemenea. Iar la Ripple credem ca suntem liderul pietei, pentru ca ne-am maturizat agresiv si solutionam cu adevarat probleme reale pentru clientii reali. MoneyGram este doar o manifestare a acestui lucru”, a declarat acesta.

Prin intermediul produsului Ripple xRapid, vom avea capacitatea de a trimite instantaneu fonduri, din dolari americani in monedele de destinatie pe un program 24/7, care are potentialul de a revolutiona operatiunile noastre si de a eficientiza semnificativ gestionarea globala a lichiditatilor noastre”, a declarat CEO-ul MoneyGram, Alex Holmes. Potrivit site-ului oficial, MoneyGram este a doua cea mai mare societate de plati din lume, cu o retea de peste 350.000 de agentii care opereaza in peste 200 de tari. O mare parte din afacerea MoneyGram se afla pe piata mondiala a remitentelor, valoarea estimata fiind de 600 miliarde de dolari.

Parteneriatul dintre MoneyGram si Ripple nu este totusi unul surprinzator, zvonuri in acest sens existand in ultima perioada. Mai mult decat atat, acestea au fost alimentate de declaratiile Directorului pentru Inovatie al MoneyGram, Youri Bebic. Acesta a spus recent ca modul in care oamenii vor transfera bani peste hotare se va schimba semnificativ datorita cryptomonedelor. Potrivit acestuia, cel mai probabil cryptarea reprezinta viitorul tranzactiilor transfrontaliere.

Sursa: https://dailyhodl.com/2019/06/17/brad-garlinghouse-says-new-moneygram-partnership-will-have-big-impact-on-xrp-powered-xrapid/

 

2 comments

  1. johnny20 spune:

    salut, planuiti sa oferiti suport pt xrp la atm?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *