Thomas Lee asteapta cresterea semnificativa a pietei in luna august

20 martie 2019 bitcoin, pretul bitcoin, tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

Co-fondatorul Fundstrat Global Advisors, Thomas Lee, revine in atentia comunitatii crypto cu noi declaratii bullish despre Bitcoin. La inceputul anului Lee a spus ca nu va mai da termene exacte pentru predictiile sale, dat fiind faptul ca cele de la sfarsitul lui 2018 nu s-au adeverit. Mai precis, in luna noiembrie a anului trecut, acesta a spus ca in termen de doar o luna BTC va atinge valoarea de 15.000 dolari. In mod evident, trendul bearish a facut ca predictia analistului sa nu se concretizeze. Asadar, in luna decembrie, acesta a hotarat sa nu mai dea termene pentru confirmarea predictiilor, dat fiind istoricul sau de predictii gresite si pierderea credibilitatii. In ciuda acestei hotarari, Lee a spus acum ca se asteapta la cresterea semnificativa a pietei in luna august.

Intr-un interviu recent, analistul a declarat ca in termen de 6 luni un trend bullish va marca piata si deci luna august va fi una importanta pentru cresterea pietei. “Cred ca termenul cheie de urmarit este o medie de 200 de zile […] Daca Bitcoin sustine nivelul de rezistenta de peste 4.000 de dolari, va avea de la 5 pana la 6 luni inainte de a arata din nou ca o piata de tauri”, a spus Lee.

Thomas Lee, care onoreaza frecvent invitatiile pentru interviuri in care sustine cresterea semnificativa a pietei crypto, a spus anterior ca “investitorii inca recupereaza din prabusirea pietelor, ceea ce i-a facut pe multi dintre ei foarte defensivi”. De la ATH-ul de aproape 20.000 de dolari din decembrie 2017, Bitcoin a inregistrat cea mai lunga bear market din istorie, inregistrand ulterior valori minime de 3.100 de dolari.

Lee nu este cunoscut numai din postura de co-fondator al companiei Fundstrat Global Advisors. Acesta este un experimentat analist Wall Street cu peste 25 de ani de experienta in cercetare si printre primii analisti financiari “traditionali” care au vorbit despre Bitcoin. Lee este cunoscut pentru predictia conform careia BTC va valora aproximativ 20.000 dolari in 2020, predictie care s-a adeverit insa inainte de termen, si anume la sfarsitul lui 2017.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-price-breakout-scheduled-for-august-says-fundstrats-tom-lee

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *