Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 18-19 Martie

20 martie 2019 analiza tehnica, bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* ETH/USD *

Bine v-am regăsit cu un nou update pentru paritatea ETH/USD.

* Deși în ultimul comentariu am speculat că un impuls peste $145 pare mai puțin probabil decât un declin până în canalul de confluență, acest lucru n-a fost evitat de participanții la piață. Punctele de maxim (aproape egale) din 24, respectiv 25 februarie, au reprezentat un loc favorabil pentru pozițiile de stop loss ale traderilor de retail. Știind din nenumărate exemple că piața crypto caută mereu lichiditate, iată că exemplul de față se încadrează perfect ipotezei oferite: sâmbătă, 16 martie, ETH beneficiază de o creștere de 5,87%, până la $147.5, depășind nivelul marcat cu un ochi cu puțin peste $2 – suficient pentru a crea inerția necesară unei corecții.

* După cum observăm, aceasta nu a fost deloc una severă, ETH continuându-și până în prezent episodul de consolidare al range-ului curent. Probabilitatea ca acesta să-și continue ascensiunea ține de rolul pe care canalul de confluență îl adoptă: în cazul în care cumpărătorii continuă să susțină prețul prin ofertare în range-ul $134 – $138, atunci putem într-adevăr să vorbim despre o retestare a rezistențelor aflate la pragul superior: $151.5 și $157.5

* Deși sentimentul predominant pare să fie bullish (favorabil cumpărătorilor), ținem să atragem atenția asupra unui indice: numărul pozițiilor de long pe ETH/USD. Acesta a crescut considerabil în ultima vreme, mai ales începând cu luna februarie. Putem observa la finalul graficului cum zilele trecute a fost stabilit un nou ATH (All Time High – un număr record) de către cumpărători, lucru care poate periclita evoluția prețului. De ce?

Pentru a simplificat cât mai mult răspunsul, vom pune problema astfel: masele tind să nu aibe dreptate atunci când sentimentul acestora e unidirecțional.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *