Australia propune o strategie blockchain nationala

19 martie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Australia se numara printre statele unde cryptomonedele si tehnologia blockchain sunt in plina expansiune, tot mai multe firme si institutii din intreaga tara manifestandu-si un interes puternic. Autoritatile au dezvaluit recent o strategie blockchain nationala si o investitie suplimentara de 100.000 de dolari australieni (aproximativ 71.200 USD) in finantare de la guvernul federal. Strategia a fost dezvoltata de Ministerul Industriei, Stiintei si Tehnologiei in colaborare cu Ministerul Comertului, Turismului si Investitiilor.

Un comunicat de presa comun arata faptul ca investitiile anterioare in dezvoltarea tehnologiei din partea guvernului national liberal condus de premierul Scott Morrison se ridica la suma de 500.000 dolari americani pe perioada 2018-2019. Fondurile investite au fost folosite pentru exploatarea beneficiilor utilizarii blockchain in platile guvernamentale. O alta suma de 250.000 USD inclusa in aceasta strategie blockchain a fost directionata catre Standards Australia pentru promovarea dezvoltarii standardizarii de blockchain la nivel international.

Finantarea suplimentara de peste 70.000 USD va permite in mod special Ministerului Industriei, Stiintei si Tehnologiei, condus de Karen Andrews, si Ministerul Comertului, Turismului si Investitiilor, condus de Simon Birmingham, sa sponsorizeze companiile australiene sa se alature conferintelor blockchain Consensus de la New York, in cursul acestui an.

Potrivit comunicatului de presa, noul proiect propus de cele doua ministere australiene urmareste sa transforme industria blockchain din Australia intr-una de top la nivel mondial. Strategia va cuprinde dezvoltarea tehnologiei registrului distribuit in ceea ce priveste “reglementarea, dezvoltarea abilitatilor, inovare, investitii, competitivitate si colaborare la nivel international”.

Ministrul Andrews a subliniat ca autoritatile “vor colabora indeaproape cu expertii din industrie si mediul academic […] pentru a include concluziile din viitoarea cercetare intr-un raport privind blockchain”. De asemenea, ministrul Birmingham a declarat ca sustinerea guvernamentala a dezvoltarii tehnologiei va contribui la garantarea faptului ca “Australia si companiile sale tehnologice vor prelua conducerea intr-unul dintre cele mai inalte sectoare tehnologice din lume. Misiunea Austrade (Comisia de Trading si Investitii) va face legatura dintre companiile si startup-urile australiene cu investitorii si clientii, in vederea extinderii afacerilor lor la nivel global”.

 

Sursa: https://www.investinblockchain.com/australia-blockchain-global-leader/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *