Australia: interesul pentru crypto s-a triplat de la inceputul anului

12 septembrie 2018 accepta bitcoin, bitcoin, ethereum

Articol scris de Cristina Dinica

In timp ce reglementarea pietei crypto reprezinta un subiect de dezbatere in anumite state, altele fac progrese prin extinderea tehnologiei Blockchain si utilizarea cryptomonedelor ca metoda de plata. Natiuni precum Malta, Elvetia, Liechtenstein, Gibraltar si Insulele Bermude fac parte din randul statelor care se remarca in ceea ce priveste industria crypto si tehnologia Blockchain. In Australia, cryptomonedele sunt, de asemenea, in plina expansiune, deoarece tot mai multe firme si institutii din intreaga tara si-au manifestat un interes puternic.

australia

Un nou sondaj realizat in Australia luna trecuta arata ca numarul celor care detin in prezent cryptomonede este aproape triplu in comparatie cu numarul detinatorilor crypto din luna ianuarie a acestui an. In ciuda faptului ca boom-ul pietei crypto a avut loc la sfarsitul anului 2017, gradul de constientizare a cryptomonedelor a crescut semnificativ mai degraba in cursul acestui an.

In luna februarie, aeroportul din Brisbane – al treilea oras ca marime din Australia, a anuntat ca va deveni primul aeroport care a acceptat cryptomonede. Conform stirilor locale, Aeroportul Brisbane (BNE) a implementat in luna mai sistemul care ofera calatorilor posibilitatea de a folosi Bitcoin, Ethereum, dar si alte cryptomonede pentru a face cumparaturi in magazine, cat si la restaurantele si cafenelele din terminale. Recent, platforma de facturare Gobbill a anuntat ca va dezvolta un parteneriat care va face posibila plata facturilor folosind cryptomonede.

Acum, un nou sondaj arata ca numarul persoanelor care detin cryptomonede a cunoscut o crestere importanta de la inceputul anului. In luna ianuarie, 5% dintre persoanele chestionate au declarat ca detin cryptomonede. Studiul realizat in luna august a scos in evidenta faptul ca procentul a ajuns pana la 13.5. Potrivit acestui sondaj, Aproximativ jumatate din cei care detin cryptomonede au tranzactionat cu scop investitional. Alti 34% dintre respondenti au cumparat din dorinta de a “nu ramane pe dinafara”.

Peste un sfert dintre respondenti au declarat ca vor folosi profitul realizat din tranzactionare pentru pensionare, iar 33% vor folosi cryptomonedele pentru a plati taxele. Poate cel mai relevant aspect scos in evidenta de studiu este acela ca 80% dintre respondenti ar fi dispusi sa foloseasca Bitcoin si alte cryptomonede zilnic.

 

Sursa: https://bitcoinist.com/new-survey-points-to-increasing-number-of-australians-holding-cryptocurrency/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *