Fost secretar general NATO, implicat in dezvoltarea Blockchain

21 martie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Tehnologia Blockchain este din ce in ce mai vizibila, pe masura ce numeroase companii si institutii publice incep sa o utilizeze ca fiind platforma de baza pentru procesarea informatiilor si pentru stocarea datelor intr-un sistem descentralizat. Utilizarea blockchain contribuie astfel la reducerea  costurilor si la imbunatatirea eficientei, fie ca este folosita in mediul privat sau in administratia publica. Dincolo de aceste aspecte, unul dintre cele mai mari avantaje aduse de Blockchain consta in faptul ca face posibila realizarea de transferuri direct de la o persoana la alta, intr-un timp extrem de scurt, fie ca se afla in aceeasi incapere sau pe continente diferite. Nu este deci surprinzator ca tot mai multe personalitati isi declara sustinerea pentru cryptomonede si tehnologia intrinseca lor. Cel mai recent, Anders Fogh Rasmussen, fostul premier danez si totodata fost secretar general NATO, s-a implicat in dezvoltarea tehnologiei registrului distribuit.

Acesta lucreaza acum alaturi de fundatia blockchain elvetiana Concordium, in calitate de consilier strategic. Fostul politician conduce in prezent Rasmussen Global, o firma de consultanta activa in diverse domenii, precum relatiile transatlantice si politica de securitate. Fundatia Concordium isi propune sa abordeze implementarea blockchain in mai multe domenii de activitate, beneficiind de expertiza lui Rasmussen.

Avand in vedere scopul amplu si potentialul enorm al retelei Concordium, este esential ca Fundatia Concordium sa valorifice cunostintele celor care au o expertiza strategica inestimabila in profunzime”, a declarat Lars Seier Christensen, presedintele Concordium, citat in comunicatul de presa. Acesta a spus ca “Anders va juca un rol esential in planurile globale de extindere pentru a ne indrepta spre zone care necesita o solutie de tip blockchain pentru comunicatii sigure si private, precum si pentru legaturi cu departamentele guvernamentale care vor beneficia de implementarea sa”.

Fostul secretar general NATO Anders Fogh Rasmussen a facut declaratii referitoare la numirea sa in functia de consilier strategic. Acesta este, de asemenea, foarte bullish in legatura cu potentialul tehnologiei registrului distribuit. “Abia incepem sa vedem beneficiile pe care le va aduce tehnologia blockchain societatilor noastre, inclusiv in procesele noastre democratice”, a declarat el.

 

Sursa: https://www.coindesk.com/ex-nato-chief-danish-pm-now-advises-blockchain-firm-concordium

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *