Co-fondatorul Ethereum, declaratii referitoare la cursul cryptomonedei

22 martie 2019 ethereum, reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

Vitalik Buterin, co-fondatorul Ethereum, a facut declaratii referitoare la cursul cryptomonedei. Acesta considera ca un curs ridicat al ETH este important atat pentru securitatea retelelor, cat si pentru dezvoltarea intregului ecosistem. Buterin a facut aceste observatiile in timpul unui interviu in cadrum evenimentului Unchained, gazduit de Columbia Graduate School of Journalism.

Acesta a fost intrebat daca este de parere ca proiectantii de protocoale si liderii de proiect ar trebui sa se concentreze asupra chestiunii pretului cryptomonedei. Buterin a facut referire abordarea initiala a proiectului Ethereum, potrivit careia importanta valorii cyptomonedei a fost minimalizata, dar si despre reglementare. “In mare parte, am mers pe o ‘contra-semnalizare’ astfel incat noi, Ethereum, sa ne distingem de alte proiecte cryptografice care se bazeaza prea mult pe pumping si dorinta de Lamborghini. Dar, de asemenea, a fost vorba si despre minimizarea riscului legal prin incercarea de a face ca proiectul sa para mai indepartat de ceva ce ar putea fi acoperit de reglementarea financiara”, a spus el.

Buterin este de parere ca sunt cel putin doua aspecte importante pe care un curs superior le influenteaza. Potrivit acestuia, “unul dintre ele este in mod evident siguranta. Daca pretul tinde spre zero, atunci reteaua nu poate fi una sigura. Asta se aplica atat in cazul protocolului proof-of-work, cat si in cazul proof-of-stake”.

Cel de-al doilea aspect se refera la faptul ca participantii si creatorii de proiecte din cadrul unui ecosistem crypto au investit in token. Astfel, din postura de detinatori, acestia vor avea fonduri mai consistente pentru a-si dezvolta activitatea daca valoarea unui activ ramane ridicata.

Mai mult decat atat, cursul cryptomonedelor influenteaza si ritmul in care se va realiza reglementarea, crede co-fondatorul Ethereum. Acest lucru se intampla deoarece autoritatile de reglementare sunt mai documentate si mai familiarizate cu proiectele crypto pe masura ce acestea capata vizibilitate datorita evolutiei cursului. “Chiar daca oamenii incearca sa pretinda ca pretul nu conteaza deloc, autoritatile il vor lua in considerare”, crede Buterin.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/vitalik-buterin-high-ethereum-price-good-for-security-ecosystem-development

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *