Celebritati care iubesc cryptomonedele

3 august 2018 altcoins, bitcoin, blockchain, ethereum, ripple

Articol scris de Cristina Dinica

In ultimii ani, cryptomonedele au ajuns in mainstream in primul rand datorita trendului ascendent din piata. Nu in ultimul rand, mai multe celebritati din intreaga lume, de la actori la cantareti, au sustinut, promovat si investit in diverse cryptomonede. Avand milioane de fani in intreaga lume si tot atati followers pe mai multe platforme de socializare, diverse celebritati au facut cunoscute cryptomonedele si in randul publicului larg.

celebritati

Avand peste 107 milioane de fani pe Twitter, 70 milioane pe Instagram si 68 milioane pe Facebook, Katy Perry a contribuit la aducerea cryptomonedelor in atentia publicului larg. In luna ianuarie, vedeta a postat pe Instagram o fotografie cu unghiile sale, cu modele ce infatiseaza logourile cryptomonedelor precum Bitcoin, Ethereum, Monero, Stellar si Litecoin.

In mai 2018, Ripple a organizat la New York un eveniment VIP numit “XRP Community Night”, in cadrul Blockchain Week NYC. Invitat special la evenimentul exclusivist a fost rapperul Snoop Dogg. Interesul rapperului pentru cryptomonede a iesit la iveala in 2013, cand acesta a scris pe Twitter ca “urmatorul album va fi disponibil [pentru achizitie] in Bitcoin si livrat cu o drona”.

Actorul american Ashton Kutcher este co-fondatorul societatii de capital de risc Sound Ventures, care investeste in Ripple. In primavara acestui an, cunoscutul actorul s-a alaturat companiei Ripple pentru a face o donatie in valoare de 4 milioane de dolari, in XRP, pentru sustinerea Fondului Wildlife Ellen DeGeneres. In 2014, cu un an inainte de lansarea Ethereum, Kutcher posta pe contul de Twitter un link catre site-ul Ethereum.

In 2014, Akon declara ca Bitcoin “va schimba lumea in ceea ce priveste tranzactiile financiare, nu numai pentru Africa, ci pretutindeni”. Cunoscut cel mai bine pentru muzica sa, cantaretul din Senegal s-a concentrat in ultimii ani asupra ajutorarii comunitatilor africane. “Cred ca Blockchain si cryptomonedele ar putea reprezenta salvatorul Africii in multe feluri, deoarece aduce puterea inapoi la oameni”, declara Akon recent.

Actorul si rapper american Donald Glover, cunoscut sub numele de Childish Gambino, a fost una dintre primele celebritati care au sustinut utilizarea Bitcoin. Inca din 2013, intr-un interviu acordat revistei Time, Glover si-a exprimat interesul pentru Bitcoin datorita avantajelor pe care cryptomoneda le aduce. “Stiu ca o multime de oameni sunt sceptici, dar simt ca totul se va desfasura in online. De ce nu Bitcoin? Folosirea aurului pare foarte veche si nostalgica pentru mine. […] Bitcoin se simte real pentru mine si are mai mult sens”, a declarat Childish Gambino.

Tot in 2013, Mel B, fosta membra a trupei Spice Girls, a declarat ca va accepta Bitcoin de la fanii care ii vor cumpara melodiile. “Iubesc modul in care noua tehnologie ne face viata mai usoara, iar pentru mine, asta e captivant. Bitcoin imi uneste fanii din intreaga lume, pot plati folosind Bitcoin”, declara cantareata.

Sursa: http://time.com/money/5067488/11-celebrities-who-love-cryptocurrency/

https://cointelegraph.com/news/celebs-and-crypto-a-mixed-bag-of-crypto-collaboration

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *