1 milion de tranzactii/zi in reteaua Ethereum – cel mai ridicat nivel din ultimele 17 luni

3 iulie 2019 cryptomoneda, ethereum

Articol scris de Cristina Dinica

Cresterea semnificativa a BTC din ultimele luni a concentrat mare parte din atentia comunitatii crypto. Bull run-ul inceput in aprilie de cryptomoneda rege a facut ca multe altcoinuri sa iasa din lumina reflectoarelor. Totusi, reteaua Ethereum creste considerabil in multe feluri. Dezvoltatorii lucreaza la Ethereum 2.0, programat pentru lansare in ianuarie 2020. La data de 3 ianuarie va fi lansata “Phase Zero” a Ethereum 2.0, care prevede introducerea Proof-of-Stake (PoS). Acum, ETH a reusit sa atraga atentia si datorita cresterii importante a numarului de tranzactii. Mai precis, utilizarea sporita a ETH a facut ca principalul altcoin sa depaseasca 1 milion de tranzactii pe zi, conform datelor oferite de Etherscan.io.

Cererea pentru reteaua Ethereum a crescut considerabil, iar acest nivel, de peste 1 million de tranzactii, este cel mai inalt de la sfarsitul lunii decembrie 2017, cand cursul ETH se situa in jurul valorii de aproximativ 800 de dolari. Volumul tranzactiilor zilnice de ETH a crescut constant de la inceputul acestui an, desi este inca departe de nivelul maxim atins la inceputul lui 2018, mai precis in data de 4 ianuarie, cand numarul tranzactiilor a atins un nivel impresionant, in acea zi realizandu-se 1.349.890 de tranzactii. Numarul de tranzactii a scazut semnificativ pana la sfarsitul aceluiasi an, cand reteaua Ethereum inregistra doar 380.000 de tranzactii pe zi.

Acesta crestere semnificativa de crestere a numarului de tranzactii are loc pe fondul unor fee-uri de aproximativ 5 centi si, de asemenea, numarul de adrese ridicandu-se uneori la 150.000. Adresele active au inregistrat, de asemenea, ajungand si ele la nivelurile atinse in luna decembrie a anului 2017. O alta crestere in ceea ce priveste cea de-a doua cryptomoneda in functie de capitalizarea de piata este cea din motoarele de cautare. Mai precis, cautarile Google pentru Ethereum au crescut la ceea ce pare a fi un nivel ridicat pentru acest an, in comparatie cu cel din 2018.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/daily-ethereum-transactions-exceed-one-million-a-first-since-may-2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *