Andreas Antonopoulos: Bitcoin mai atractiv pentru toata lumea

27 noiembrie 2019 bitcoin, cryptomoneda

Articol scris de Alexandra Popescu

Andreas Antonopoulos este un cunoscut scriitor si iubitor al cryptomonedelor si sustine prin argumente ca Bitcoin poate deveni mai atractiv pentru toata lumea. El a spus ca este mult mai usor sa explici fenomenul Bitcoin oamenilor care traiesc in tari cu economii precare, in comparatie cu locuri precum SUA sau Marea Britanie. In aceste natiuni, oamenilor le este mai accesibila mutarea banilor peste granita sau pastrarea activelor in siguranta intr-un cont bancar.

In cadrul emisiunii Defiance, la care a fost invitat, scriitorul a adus argumente pro-crypto, vorbind despre sistemele monetare care continua sa se modernizeze. „In lumea occidentala, cu toate ca avem cele mai bune forme bancare, ele sunt fragmentate, lente si pline de greseli. Daca mergeti in America de Sud sau Africa, sistemele monetare devin din ce in ce mai politice, mai controlate. Astfel de sisteme exclud un numar foarte mare de oameni din economia mondiala. Secolul XXI are nevoie de un sistem bazat pe internet, deschis, fara granite, neutru, imuabil, care serveste nevoile comertului fiecarei persoane, indiferent de locatia sa curenta si fara sa tina cont de originile sale, iar asta face Bitcoin”, a spus in cadrul emisiunii sustinatorul BTC.

Antonopoulos afirma ca oamenii din tari precum SUA vor incepe sa vada valoarea in cryptomonede atunci cand vor intelege ca pot face lucruri imposibil de realizat cu fiat, in special in lumea tehnologiilor descentralizate, unde calculatoarele interactioneaza cu alte calculatoare si sistemele autonome se conecteaza cu alte sisteme autonome. Toate acestea au nevoie de un mediu de schimb.

El a adaugat in discursul sau ca Bitcoin este un instrument care poate ajuta la pastrarea drepturilor si libertatilor individuale, intrucat societatea viitorului este una fara numerar. Folosind bancile traditionale si cardurile de credit, consumatorii dezvaluie in mod involuntar nu numai locatia lor, ci si date despre ei. Aceste informatii pot fi folosite ulterior pentru a eroda confidentialitatea financiara si pentru a reduce libertatile de baza. El incheie postcast-ul cu gandul ca aplicatiile secolului XXI se refera doar la o noua forma de a transfera bani in retea.

Sursa: https://dailyhodl.com/2019/11/26/bitcoin-advocate-andreas-antonopoulos-defines-when-btc-will-become-more-attractive-to-people-in-the-us-and-the-uk/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *