Congresul SUA: Tehnologia Blockchain este un exemplu de inovare digitala

30 mai 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Congresul SUA a cerut Consiliului Economic National sa organizeze un forum blockchain. Solicitarea a venit printr-o scrisoare deschisa semnata de sapte congresmeni, atat republicani, cat si democrati. Trey Hollingsworth, Darren Soto, Bill Foster, Tom Emmer, Ted Budd, Josh Gottheimer si David Schweikert au depus o cerere de organizare a unui forum privind tehnologia blockchain.

Mai mult decat atat, congresmenii au solicitat si includerea tehnologiei in initiativele promovate de administratie. Consiliul Economic National este organismul principal prin intermediul caruia administratia prezidentiala a Statelor Unite discuta si propune solutii pentru problemele de politici economice. In cerere, congresmanii iau nota de dificultatea aplicarii legislatiei preexistente asupra tehnologiilor emergente, declarând ca o lipsa de claritate a reglementarilor ar putea avea un impact negativ asupra dezvoltarii noilor tehnologii revolutionare, precum blockchain. Acestia sustin in scrisoarea deschisa faptul ca tehnologia ar putea aduce plus valoare intr-o varietate de industrii din economia Statelor Unite.

Tehnologia Blockchain este un exemplu de inovare digitala care are potentialul de a transforma o multime de industrii prin capacitatea sa de a imbunatati transparenta, eficienta si securitatea tranzactiilor si a informatiilor din domeniul serviciilor financiare, asistentei medicale, asigurarilor, finantarii comertului si gestionarea lantului de aprovizionare, printre altele”, se specifica in document. Congresmenii considera ca “se poate face mai mult” pentru a sprijini dezvoltarea tehnologiei in SUA. Scrisoarea mentioneaza in mod specific faptul ca anumite proceduri, implicit cele care se aplica in proiectele crypto, sunt guvernate de legi vechi de zeci de ani, iar “o lipsa de claritate a reglementarilor poate sa limiteze investitiile”.

La sfarsitul anului trecut, congresul SUA a demonstrat ca devine din ce in ce mai interesat de reglementarea crypto, prin initierea a doua proiecte de lege care vizau “pozitionarea Statelor Unite ca lider in industria crypto”. Aceasta intentie se regaseste si in scrisoarea deschisa adresata Consiliului Economic National: “Pentru a-si continua pozitia de lider mondial in domeniul inovarii tehnologice, Statele Unite ar trebui sa faca posibila colaborarea dintre factorii de decizie politica, sectorul privat si mediul academic, pentru a promova cercetarea si dezvoltarea tehnologiei blockchain, pentru a explora beneficiile sale in mediul public si privat; sa colaboreze la politicile transsectoriale, la stabilirea standardelor, la scalabilitate si la punerea in aplicare; si sa discute abordari potentiale de reglementare”.

 

Sursa: https://hollingsworth.house.gov/uploadedfiles/hollingsworth_soto_blockchain_letter.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *