James Altucher – target impresionant pentru BTC

31 mai 2019 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Cel mai bine vandut autor in domeniul financiar, directorul general al Formula Capital si unul dintre cei mai influenti 10 indivizi de pe LinkedIn, James Altucher, prevede o valoare impresionanta pentru Bitcoin. Daca anul trecut John McAfee soca piata crypto prin pariul pe care il propunea, conform caruia BTC va ajunge la un milion de dolari, iata ca Altucher crede ca Bitcoin poate ajunge la aceasta suma si chiar la 8 milioane de dolari pe unitate.

James Altucher este un antreprenor american, autor de bestseller, capitalist de risc si fondator sau co-fondator a peste 20 de companii. Acesta a publicat 20 de carti si contribuie la publicatii precum The Financial Times si The Huffington Post. La inceputul lui 2013, Altucher declara despre Bitcoin ca este “o inselatorie, o schema ponzi sau mai rau”. Cateva luni mai tarziu, cartea sa – “Choose yourself” – devenea prima carte din lume vanduta pentru cateva saptamani exclusiv pentru Bitcoin, acesta avand o schimbare radicala in ceea ce priveste parerea despre cryptomonede. Tot atunci antreprenorul declara ca nu isi vinde Bitcoinul, ci il pastreaza pe termen lung.

Din anul 2017, acesta a devenit printre cei mai cunoscuti sustinatori crypto, intelegand numeroasele avantaje pe care Bitcoin le ofera: este criptat, facand toate tranzactiile protejate si private, o caracteristica pe care sistemul bancar nu o are; este peer-to-peer, nici o banca sau institutie bancara nu este implicata in mijlocul unei tranzactii; este descentralizat, asadar nu este posibil ca o singura banca sau institutie sa controleze toate tranzactiile; o inregistrare criptografica a fiecarei tranzactii este pastrata in retea.

Altucher, care declarase acum 2 ani ca Bitcoin va ajunge la 1 milion de dolari pana in 2020, si-a mentinut recent punctul de vedere in ceea ce priveste suma, dar nu si termenul. “Cat valuta in bancnote exista in lume? E vorba de aproximativ 200.000 de trilioane de dolari in lume, si exista doar aproximativ 200 de miliarde de dolari in cryptomonede, deci asta inseamna 100.000% de aici. Bitcoin ar putea avea un pret de 8 milioane de dolari, asa ca 1 milion de dolari reprezinta chiar o reducere fata de locul in care ar putea ajunge in cele din urma. Cand ajunge acolo, cine stie…”, a spus acesta.

Pretul Bitcoin a atins ieri un maxim de peste 9.000 de dolari pentru prima data in ultimul an, cea mai mare cryptomoneda din lume crescand cu 4,6% fata de pretul de deschidere de 8.681 de dolari si ajungand pana la 9.084 dolari – cel mai mare pret din 10 mai 2018. Doar 30 minute mai tarziu, BTC a revenit sub valoarea de 8.600 dolari.

 

Sursa: https://www.businessinsider.com/james-altucher-choose-yourself-bitcoin-2013-5

https://www.thestreet.com/video/bitcoin-1-million-not-out-of-question-james-altucher-14977130

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *