Tether si EOS: USDT va fi lansat pe reteaua EOS

3 iunie 2019 cryptomoneda, EOS, tether

Articol scris de Cristina Dinica

Compania Tether a anuntat ca desfasoara un parteneriat cu compania-mama EOS, Block.one, pentru lansarea stablecoin-ului USDT pe blockchainul EOS (EOSIO). Astfel, cea mai mare cryptomoneda stabila din punct de vedere al capitalizarii de piata, USDT, urmeaza sa se lanseze pe blockchainul EOS. Jean-Louis Van der Velde, directorul executiv al companiei, considera ca primirea stablecoinului pe blocul EOS mareste interoperabilitatea, asadar colaborarea dintre Tether si EOS se anunta a fi una de succes.

Potrivit anuntului, Tether a dezvoltat contractul Tether EOS smart, care a fost trimis la contul EOS “tethertether” si verificat de catre sucursala canadiana a EOS. Tether EOS se pare ca este bine adaptat pentru microtransactii de tip peer-to-peer, datorita designului proof-of-stake. Lansarea colaborarii dintre Tether si EOS a fost anuntata printr-un tweet pe pagina oficiala a companiei cu acelasi nume care coordoneaza stablecoinul: “In urma succesului pe scala larga al lui Tether in Omni si Ethereum, suntem incantati sa anuntam lansarea pe EOS”.

Suntem incantati sa prezentam urmatorul pas in evolutia lui Tether”, a declarat Jean-Louis Van der Velde. Combinarea potentialului Tether si EOSIO reprezinta un pas in plus spre interoperabilitatea intre blockchainuri si faptul ca suntem in fruntea acestei dezvoltari este un sentiment fantastic care subliniaza dedicarea noastra pentru maturarea spatiului activelor digitale”.

EOS reprezinta unul dintre cele mai utilizate tokenuri din ultimul timp, oferind o capitalizare de piata de peste 6,8 miliarde de dolari. Tether opereaza in prezent pe platformele Omni, Ethereum si Tron si, in timp ce stablecoin-ul se descurca bine pe aceste platforme, ambele parti implicate in acest nou parteneriat considera ca lansarea USDT pe reteaua EOS va avea rezultate benefice.

In luna martie a acestui an, Tron si Tether au anuntat ca vor crea un parteneriat pentru introducerea USDT in reteaua Tron. Noul USDT, care are ca termen al implementarii al doilea trimestu al lui 2019, va fi interoperabil cu toate protocoalele Tron si aplicatiile descentralizate, permitand realizarea tranzactiilor prin intermediul blockchain. La fel ca in cazul parteneriatului de acum, se asteapta ca tranzactionarea USDT prin intermediul protocolului Tron sa devina mai accesibila utilizatorilor.

Sursa: https://tether.to/the-leading-stablecoin-now-available-on-eos/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *